Keanu Reeves wil echte Marvel-killer maken: wat kan je verwachten?

Pop-Culture Dennis Mons 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Geloof het of niet, er bestaat een comic-book-wereld buiten Marvel en DC. En aangezien Keanu Reeves er één uitgeeft, met Matt Kindt en Ron Garney, is de kans groot dat er een film van uitkomt met superhelden uit die comic. Wordt het echt een Marvel-killer?

Keanu Reeves (mocht u hem niet kennen, onder andere uit The Matrix en John Wick) heeft een eigen comic-serie. En BRZKRR wil hij graag laten verfilmen en naar verluidt regisseren. Maar pakt hij daarmee Marvel bij de kladden? Hij speelde sowieso al een keer een superheld, immers!

Marvel versus Keanu Reeves

Ten eerste: pak de hond van Keanu Reeves af en je bent sowieso de sjaak. Of je een muis bent of niet: je delft het onderspit. Maar ten tweede: het genre is echt wel toe aan een frisse wind. Het is niet alsof mensen warm lopen voor She-Hulk.

BRZRKKR, Marvel, Keanu Reeves
Hij zou de hoofdrol moeten spelen. (Afbeelding: Boom! Studios)

Comic-book-films bestaan al sinds tijd en wijle (Superman uit 1978), maar het was Marvel met Iron Man die echt een deuk maakte in het genre (feitelijk eerst Blade, maar oké). Maar ondertussen beginnen andere series en films hun opwachting te maken; en het is niet meer per definitie Marvel en DC die de toon voeren.

Goed voorbeeld is The Sandman; een wazig verhaal over een droomgod die het op moet nemen tegen andere goden die mensen aanbidden. En hoe emo en droog dat ook klinkt en eruit ziet: het is geschreven door Neil Gaiman (en dus ijzersterk). Een absolute aanrader.

Een nog beter voorbeeld is The Boys: deze Prime-serie kent simpelweg geen grenzen. Er worden supermensen door supermensen vermoord, er worden dames verkracht en talloze wereldrampen worden gewoon teniet gedaan omdat de helden ‘er even geen zin’ in hadden, of dat het wellicht slechte PR geeft. Dat klinkt bijzonder f*cked up… en dat is het ook. Absoluut niet een serie om aan te raden als je ietwat gevoelig bent, maar één waar Keanu Reeves prima in thuis hoorde.

BRZRKKR, Homelander, The Boys
Goed idee? (Afbeelding: Amazon)

BRZRKKR voor volwassenen?

Hetgeen wat een verfilming van BRZRKKR ijzersterk zou maken is wanneer ze dus de route inslaan van The Boys. Het hoofdpersonage (kom op Keanu Reeves, je kan dit spelen) is namelijk niet te doden en vecht zich door decennia aan oorlogen. Maar dat moet toch met enig geweld?

Met zo een serie moeten Marvel en vooral Disney zich even achter de oren krabben. Als BRZRKR evenals The Boys zich in het diepe durven te gooien als het gaat om bruut geweld, wat gaat Mickey Mouse doen? Da’s sowieso een interessante vraag nu we weten dat Deadpool 3 uitkomt (met Wolverine). Gaan we nu echt volwassen films maken of blijven we hangen bij re-boots van Disney-prinsesjes?

Wolverine keert terug in Deadpool: 5 dingen die we willen zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen