Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Kevin Hart tekent exclusief contract met Netflix voor films

Kevin Hart zal je de aankomende tijd terugzien op Netflix. Hij tekent een contract om vier films voor de streamingdienst te maken.

Zoals tegenwoordig elke grote acteur, heeft ook Kevin Hart zijn eigen productiemaatschappij. Met zijn bedrijf heeft hij nu een exclusieve deal getekend bij Netflix. Hij gaat vier films maken voor de streamingdienst, waar hij tevens in gaat spelen, meldt Netflix.

Kevin Hart werkt al langer samen met Netflix

Kevin Hart en Netflix zijn natuurlijk geen vreemden van elkaar. Zo is zijn recente comedy special Zero F**ks op de streamingdienst te zien. Dit blijkt een groot succes, want Netflix zei dat het de nummer 1 comedy special van 2020 was.

Maar Kevin Hart is meer dan alleen een comedian. Hij is ook een begenadigd acteur. Daarmee weet hij ook succes te boeken. De totale opbrengst van de films met Hart zijn door de 4 miljard dollar wereldwijd aan opbrengst gegaan. Een deal met Hart is dus de ideale manier om meer kijkers naar haar platform te trekken.

Adam Sandler als voorbeeld

De deal is voor Netflix geen onbekend terrein. Het sloot al vaker met comedians deals voor films en series. Denk bijvoorbeeld eens aan Adam Sandler. De acteur maakt verschillende films voor Netflix en deze zijn bovenin de populariteitslijsten te vinden. Netflix heeft daarom ook de deal die het heeft met Sandler al twee keer verlengd.

Daarnaast hebben Sandler en Hart nog een andere overeenkomst. Ze weten mensen van verschillende leeftijd en verschillende landen te boeien. Dat is ideaal voor Netflix om internationaal nog verder te groeien. Films en series met bekende sterren zijn steeds belangrijk om te kunnen groeien in abonnees.

Toch is Hart niet geheel onomstreden bij iedereen. Zo heeft hij een aantal keer homofobe tweets de lucht in geslingerd. Dat kostte hem uiteindelijk ook de presentatie van de Oscars in 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!