Hou je kinderen online in de gaten met 5 handige iPhone-apps

Apps Sabine Schults 22 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven en dat van onze kinderen. Om de veiligheid van je kroost te waarborgen kunnen deze 5 iPhone-apps je helpen om online een oogje in het zeil te houden.

Dit soort apps voor ouderlijke toezicht zijn essentieel voor bezorgde ouders die hun kinderen de mogelijkheid willen geven om de digitale wereld op een veilige manier te verkennen.

5 iPhone-apps voor ouderlijk toezicht

Dit zijn 5 handige iPhone-apps die een hoop functies bieden om je kind online in de gaten te houden (de beste Android-apps vind je hier).

#1 Qustodio

Qustodio is niet alleen enorm gebruiksvriendelijk, maar zit ook boordevol unieke features. Zo is het mogelijk om via de iPhone-app ongepaste inhoud te blokkeren, de zoekmogelijkheden te beperken en waarschuwingen te ontvangen wanneer je kind mogelijk een schadelijke website of app opent.

Daarnaast zijn er limieten in te stellen voor schermtijd en kan er een tijdschema worden ingesteld. Zo heb je als ouder invloed op de hoeveelheid tijd dat je kind op de iPhone doorbrengt. Dankzij gedetailleerde rapportagerapporten weet je alles over de online activiteiten van je kind, zoals de browsergeschiedenis en oproepen.

De Engelstalige app Qustodio is gratis te downloaden in de App Store op je iPhone. Een premium abonnement levert extra functies op, zoals Facebook-monitoring en sms-monitoring.

Kind iPhone
Jong geleerd is oud gedaan. (Afbeelding: Charlesdeluvio / Unsplash)

#2 Google Family Link

Ook Google heeft een iPhone-app voor ouderlijk toezicht in zijn portefeuille. Het is mogelijk om limieten in te stellen voor schermtijd, zodat je kunt bepalen hoe lang je kind op het apparaat mag spenderen.

Verder is het mogelijk om de privacyinstellingen van je kind te beheren, om de online veiligheid van je kind te garanderen. Via Google Family Link voor iPhone hebben ouders bovendien de controle over welke apps er gedownload worden.

De iPhone-app is jammer genoeg wat minder uitgebreid dan de Android-versie. Google Family Link is gratis beschikbaar in de App Store.

#3 Kaspersky Safe Kids

Met de app Kaspersky Safe Kids op je iPhone kun je eenvoudig websites filteren en bepaalde YouTube-content blokkeren. Zo kun je als ouder voorkomen dat je kind ongeschikte content voorgeschoteld krijgt.

Daarnaast is het kinderlijk eenvoudig om te beheren welke games en apps je kind mag gebruiken, om er zeker van te zijn dat de content geschikt is voor de leeftijd van het kind. Bovendien biedt de iPhone-app gps-tracking aan, waardoor je de locatie van je kind realtime kunt volgen.

Kaspersky Safe Kids is gratis te downloaden in de App Store. Premiumfuncties zoals een YouTube-zoekgeschiedenis en waarschuwingen zijn beschikbaar in een abonnement.

Kind iPhone
Ouderlijk toezicht biedt ruimte voor een veilige online omgeving. (Afbeelding: Bruce Mars / Unsplash)

#4 Bark

Bark monitort de sms’jes en e-mails die je kind ontvangt en kijkt of er sprake is van cyberpesten, 18+-content, zelfmoordgedachten, geweldsdreigingen en andere problematische gebeurtenissen. Dit gebeurt dus zonder dat je volledige toegang hebt tot de iPhone van je kind.

Je krijgt alleen waarschuwingen wanneer er potentieel iets problematisch gebeurt online. Zo kun je van daaruit actie ondernemen, zonder de privacy van je kind al te veel te schaden. Dat kan je kroost vast waarderen.

Bark is beschikbaar in de App Store en vereist een abonnement. Sommige features zijn enkel beschikbaar als je woonachtig bent in de Verenigde Staten.

#5 Ohana

Ohana houdt je op de hoogte van het doen en laten van je kind. Zo kun je bepaalde apps en ongeschikte content blokkeren, zodat je kind veilig online is en blijft. Daarnaast kun je via de iPhone-app de locatie van je kind volgen, zodat je bijvoorbeeld zeker weet dat je zoon of dochter veilig is aangekomen op school.

Bovendien kun je de schermtijd van je kind bepalen en krijg je een handig overzicht van het gedrag van je kind online. Deze info wordt ook nog eens vergeleken met leeftijdsgenootjes om te zien of je kind meer of minder online is dan andere kinderen.

Ohana is gratis te downloaden in de App Store, maar vereist wel een betaald abonnement om te gebruiken.

Dit zijn de 5 beste streamingdiensten voor kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen