Kingdom Hearts 4 is onthuld: dit moet je weten

Games Jelle van Es 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Gisteren organiseerde Square Enix een Japanse livestream waarin het toch wel behoorlijk vanuit het niets Kingdom Hearts 4 aankondigde. En dat deed het op een manier zoals we eigenlijk wel gewend zijn van de serie: vaag.

Ten eerste was de eerste onthulling van Kingdom Hearts 4 dus in het Japans en is het op die manier lastig om er iets van te begrijpen. Later kwam er wel een video uit met Engelse ondertiteling. Dat maakt het geheel overigens niet minder onduidelijk. Toch denken we er een paar punten uit te kunnen halen.

Alles over Kingdom Hearts 4

Kingdom Hearts 4 in een realistische wereld

Als we kijken naar de Kingdom Hearts-reeks, dan is het altijd een unieke samenwerking geweest tussen Square Enix en Disney. Maar voor deze eerste Kingdom Hearts 4-onthulling zien we aan het begin van de video iets anders. Het hoofdpersonage Sora wordt wakker in een realistische wereld. Daar stelt een meisje genaamd Strelitzia dat hij zeven dag heeft geslapen. De wereld waarin hij zich bevindt wordt Quadratum genoemd. Sora zou de wereld herkennen als een zoveelste Afterworld. Het geheel doet een beetje denken aan de Japanse hoofdstad Tokio. Daar is een enorme shadow die het geheel terroriseert en het is aan Sora om daar iets aan te doen. Bekijk de video hieronder. Daarvoor moet je even doorscrollen naar minuut vier.

Donald en Goofy zijn van de partij

Hoewel de actie in Quadratum enkel door Sora wordt gedaan, zien we iets later in de video ook nog wat oude bekenden in Kingdom Hearts 4. Donald en Goofy duiken aan het einde op en zijn op zoek naar iemand. Wie dat precies is, dat laat de ontwikkelaar nog even in het midden.

Bekende helden (Afbeelding: Square Enix)

Star Wars-invloeden?

In de Kingdom Hearts 4-trailer zien we naast Donald en Goofy eigenlijk geen directe invloeden van Disney. Toch denken oplettende kijkers van de AV Club dat je in het gedeelte met het bos een voet ziet van een AT-ST uit Star Wars. Dat is natuurlijk onderdeel van Disney en er zijn al heel wat jaren vragen of die wereld onderdeel gaat zijn van de reeks. Wellicht dat dit nieuwe deel daarvoor gaat zorgen.

Kingdom Hearts 4
Star Wars? (Afbeelding: AV Club)

Nog lang niet uit

Hoewel het mooi is dat Square Enix nu heeft aangekondigd te werken aan Kingdom Hearts 4, is de kans klein dat je er snel mee los kan gaan. Het derde deel verscheen begin 2019. En die game werd al in 2013 aangekondigd. Wat dat betreft zou een release ergens eind 2023 een positief verhaal zijn, maar 2024 klinkt eigenlijk logischer.

Echt nog wel even wachten (Afbeelding: Square Enix)

Krachtige Elden Ring-baas op bizar makkelijke manier verslagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen