Kingdom Hearts: The Story so Far Review

Games Jelle van Es 23 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Begin 2019 was een magische periode. Nadat we er jaren op hadden gewacht, verscheen Kingdom Hearts 3. Een game waarbij het eigenlijk onmogelijk is om iets van het overkoepelende verhaal te begrijpen, maar verder wel enorm charmant is. Voordat de game uitkwam, verschenen er ook nog verschillende HD-remakes en prologen in de vorm van Kingdom Hearts 1.5 Remix. Kingdom Hearts 2.5 Remix en Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue. Met al die games kun je je perfect voorbereiden op Kingdom Hearts 3. In december 2018 verscheen ook nog eens de game Kingdom Hearts: The Story so Far, welke dit alles bij elkaar samenenvatten. En nu is die bundel ok in Europa te halen.

En daarmee verdient Kingdom Hearts: The Story so Far de ultieme mosterd na de maaltijd prijs. Want dit is echt een bundel die perfect is om te spelen voordat Kingdom Hearts 3 verscheen als een ideale opfrisser. Maar in plaats daarvan heb je nu Kingdom Hearts 3 lang en breed kunnen uitspelen en kun je nu zien wat zich daarvoor heeft afgespeeld.

Voor wie is Kingdom Hearts: The Story so Far bedoeld?

Zodoende weet ik eigenlijk niet voor wie deze bundel bedoelt is. Zij die nog nooit een Kingdom Hearts-game hebben gespeeld, kunnen gewoon het beste voor Kingdom Hearts 3 gaan. Voor het overkoepelende verhaal hoef je het niet te doen en qua gameplay en diversiteit is Kingdom Hearts 3 echt een stuk beter dan zijn voorgangers. De Kingdom Hearts-fan zal alle HD-uitgaven al van te voren hebben gespeeld, dus zij kennen de content al. Wat blijft er dan over?

Kingdom Hearts- The Story so Far

Een echt antwoord heb ik daar niet op. Wellicht dat het tof is voor hen die Kingdom Hearts 3 hebben uitgespeeld en daarna meer willen beleven in deze mooie wereld. Alles is wel wat houteriger en stroperiger, maar je kunt het doen. Bovendien krijg je in dit pakket gewoon heel erg veel content. Je krijgt vijf volwaardige games in een HD-jasje, een aantal cinematische samenvattingen en de proloog op Kingdom Hearts 3 met Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep.

Als je het puur beoordeelt op wat je krijgt, dan is het echt gewoon top. We waren destijds al enthousiast over de verschillende heruitgaves en dit is het ultieme pakket. Het zou gek zijn om dan te zeggen dat dit ruk is. De content is nog altijd goed en je hebt enorm veel te doen. Het is echt puur de timing van de release van dit pakket wat het gewoon wat gek maakt en bij mij vraagtekens oplevert.

Kingdom Hearts- The Story so Far

Vandaar dat ik ook er voor gekozen heb om niet een standaard review te maken met vijf punten, zoals ik vaker doe. Ik kan dat gewoon niet doen bij dit compilatiepakket, omdat het gewoon lastig is om hem aan iemand aan te raden. Je kunt dit pakket simpelweg niet los zien van Kingdom Hearts 3 en het feit dat de verschillende onderdelen al eerder los zijn verschenen. Met de kwaliteit van het pakket is dus echt niks mis, het is puur voor jezelf de vraag wat voor een gamer je bent en in hoeverre dit pakket voor jou geschikt is. Dat is een vraag die je helaas enkel zelf kunt beantwoorden.

Kingdom Hearts- The Story so Far

Kingdom Hearts: The Story so Far is nu beschikbaar voor de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen