Kirby’s Extra Epic Yarn Review

Games Jelle van Es 19 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Veel games die Nintendo op zijn oudere consoles heeft uitgebracht, lijken te worden geport naar de Nintendo Switch. Met name verschillende Wii U-games hebben zo een tweede leven gekregen. Kirby’s Extra Epic Yarn is de opvallende uitzondering op de regel. De game is een uitgebreidere versie van Kirby’s Epic Yarn die in 2011 op de Nintendo Wii verscheen. Maar in plaats van te worden overgezet naar de Nintendo Switch vinden we de game nu op de Nintendo 3DS.

De game is iets anders dan dat je gewend bent. Waar je in een normale Kirby-game de mogelijkheid hebt om vijanden op te zuigen en op die manier de vaardigheden van die vijand over te nemen, daar neemt Kirby’s Extra Epic Yarn je mee naar een wereld die bestaat uit textiel. Daar kan Kirby veranderen in verschillende vormen en op die manier door de levels te komen. Dit zijn de punten die me tijdens het spelen zijn opgevallen.

Ziet er zo fijn uit

Eén van de fijne elementen aan de game is dat het er heerlijk uit ziet. Visueel is de game niet veel anders dan de Wii, maar het is met name de artstijl die indruk maakt. Elk level dat je voorgeschoteld krijgt is een klein feestje om te beleven. De werelden zijn zowel heerlijk kleurrijk als dat ze goed gevarieerd zijn. Daarnaast moet jet het ook echt zien als een katoen geheel, waarbij je ook achter het doek kunt gaan kruipen om op die manier op plekken te komen die je in eerste instantie niet lijkt te kunnen bereiken. Het volledig ontdekken van levels is op die manier een stuk leuker.

Kirby's Extra Epic Yarn

Gameplay is vermakelijk

Hoewel je de mogelijkheid mist om vijanden op te zuigen en de absorberen, kan Kirby alsnog transformeren in verschillende soorten vormen. Elke vorm heeft zijn eigen voordeel en het is leuk om er mee te spelen en te ontdekken. Ook geeft het je een extra reden om levels opnieuw te spelen en op die manier te kijken of je met andere krachten een andere uitkomst kunt krijgen. Ook zorgen de verschillende krachten er voor dat je te maken krijgt met bepaalde puzzels en die op de juiste manier op te lossen.

Geinige extra’s

Hoewel ik niet zou aanraden om de game te gaan spelen als je de game al op de Wii hebt beleefd, is het wel zo dat de game verschillende extra’s kent. Er zijn een paar geinige minigames om mee aan de slag te gaan. Ten eerste heb je Slash & Bead, waarbij je als Meta Knight rondvliegt en onderweg allemaal vijanden afmaakt. Onderweg moet hij dan kralen verzamelen. De tweede is DeDeDe GoGoGo die draait om King DeDeDe. Deze minigame zou je kunnen zien als een auto-runner. Terwijl hij rondrent moet hij obstakels overkomen en vijanden verslaan. Beide minigames zijn geinig om even te proberen en houden je wel een tijdje zoet.

Hogere moeilijkheidsgraad als je het wilt
Kirby’s Extra Epic Yarn is een game die nogal makkelijk is. Doodgaan kun je er eigenlijk niet. Als je een fout maakt, dan word je een stukje teruggezet en verlies je kralen. Maar het einde halen van het level is een fluitje van een cent. Als je iets meer uitdaging wilt, dan is er de zogenaamde Devilish Mode. Hierbij heb je een healthbalk met vijf hitpoints. Elke keer dat je geraakt wordt, gaat er een punt vanaf en als het op is, dan moet je het level opnieuw gaan spelen. Ook vliegt er een demoon door het level die jou telkens probeert aan te vallen en op die manier een extra uitdaging oplevert.

Kirby’s Extra Epic Yarn is nu beschikbaar op de Nintendo 3DS. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen