Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Digital 31 okt 2021

Klaar met Facebook? Zo verwijder jij definitief je account!

Facebook is het meest populaire social media platform ter wereld. Het was het eerste sociale medium waarop meer dan een miljard mensen een account hadden. Ook in 2021 blijft het platform populair met ruim 2,85 miljard actieve gebruikers per maand. Dit terwijl de groei van Facebook een beetje in een dip zit. Niet iedereen is overtuigd van het nut, de noodzaak en vooral ook de lol van een account op het platform.

Het platform maakt het gebruikers die al een account hebben niet perse makkelijk het sociale medium definitief te verlaten. Wil jij je Facebook account verwijderen? Dat doe je zo.

Waarom Facebook account verwijderen?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je je Facebook account beter kunt verwijderen in 2021. De meest voor de hand liggende is uiteraard omdat je het sociale medium niet meer gebruikt.

Het kan ook zijn dat je afknapt van de enorme hoeveelheid data die Facebook over je online-gedrag verzamelt. Denk bijvoorbeeld aan je zoekgeschiedenis, locatie, en je browse-geschiedenis. Je kunt natuurlijk proberen om je privacy zo veel mogelijk te beschermen op het platform, maar dat verandert niets aan het feit dat Facebook het liefst alles (en als we alles zeggen bedoelen we ook alles) over je weet. Het sociale medium traceert jouw bewegingen niet alleen wanneer je het medium gebruikt, maar ook wanneer je andere apps en websites gebruikt.

Daarnaast heeft Facebook meerdere andere populaire sociale mediums in handen, zoals WhatsApp en Instagram. Het is geen geheim meer dat jouw data onderling gedeeld wordt tussen deze verschillende bedrijven. Duimpjes omhoog!

Facebook like
Facebook. (Afbeelding: Josh Edelson / AFP)

Oké, weg ermee: zo delete je jouw account

Je Facebook account verwijderen betekent dat er geen weg terug is: verwijderd is verwijderd. Wanneer het account verwijderd is kun je niet opnieuw toegang krijgen tot je account of tot informatie en data die op je account stond of met je account te maken had. Daarom vertraagd Facebook het deleten van je account nadat je dit hebt aangevraagd. Het sociale medium geeft je een paar dagen ‘bedenktijd’ voordat je account volledig is verwijderd.

De stappen die je moet doorlopen om je account te verwijderen zijn simpel:

  1. Om het account te verwijderen ga je eerst naar de ”Delete your account’‘-pagina.
  2. Facebook raadt je aan om eerst een kopie van je data te downloaden voordat je je account verwijdert. Zo verlies je geen foto’s en posts van vrienden die je wilt bewaren. Je download een kopie van je data door op ”Download info” te klikken achter ”Download your Information”.
  3. Klik op ”Delete Account”, de blauwe knop rechtsonder in het scherm. Via deze knop verwijder je je Facebook account. Dat is dus zo gefixt, als je wilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klaar met Facebook? Zo verwijder jij definitief je account!
Sluiten