Klassieke 2D-actie keert groots terug op de Nintendo Switch!

Games Jelle van Es 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Met een actief abonnement op de Nintendo Switch Online heb je de mogelijkheid om oude NES-games te spelen. Wellicht heb je op die manier de klassieke Metroid-game al eens gespeeld.

De laatste jaren hebben we vooral Metroid-games in 3D-ervaringen gezien. Maar tijdens de meest recente Nintendo Direct is de game Metroid Dread voor de Nintendo Switch aangekondigd.

Metroid Dread naar de Nintendo Switch

Metroid Dread is een game die in ontwikkeling is naast het eerder aangekondigde Metroid Prime 4. Die game is nog altijd in ontwikkeling, maar daarvan is het nog wel de vraag wanneer deze uitkomt. Deze nieuwe titel komt namelijk al op 8 oktober uit. De game wordt ook wel gezien als Metroid 5. En het is heel wat jaren geleden dat we een game op deze manier hebben gezien. Het is heerlijke 2D-actie, zoals we dat kennen van de NES, SNES en Game Boy Advance. De trailer van de nieuwe game vind je hieronder.

De kans is groot dat Metroid Dread op de Nintendo Switch goed kijkt naar wat de voorgaande games hebben gedaan. Daarbij zul je waarschijnlijk aan de slag kunnen gaan met verschillende soorten aanvallen en leer je er in het avontuur steeds meer dingen bij. Op die manier gaan er deuren en locaties open die eerder nog gesloten waren. Maar tegelijkertijd wil de ontwikkelaar ook duidelijk maken dat er ruimte is voor vernieuwing. Zo zien we in de trailer verschillende robot-achtige wezens die het op Samus hebben gemikt.

Alle games goed

Aangezien tot nu toe alle 2D-games in de Metroid-reeks echt de moeite waard waren, is de kans groot dat dit een nieuwe topgame voor de Nintendo Switch gaat worden. Ik kan er in elk geval niet op wachten. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch-bezitters kunnen Tekken vs Street Fighter doen in Smash

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen