E-reader in kleur: Kobo kondigt Libra Colour en Clara Colour aan

Gadgets Mark Hofman 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Twee nieuwe e-reader-modellen, maar dan in kleur. De Kobo Libra Colour en Kobo Clara Colour zijn allebei eind april verkrijgbaar.

Een e-reader met gekleurde E Ink-technologie is niet nieuw, maar een van de grootste spelers van de markt ging er eerder nog niet mee aan de haal. Rakuten Kobo brengt daar met zijn nieuwe Libra Colour en Clara Colour verandering in.

De twee e-readers zijn in staat om met één druk op de knop het grijze 300ppi-beeldscherm om te toveren tot een kleurenscherm van 150ppi. Maar dat is lang niet het enige verschil met de modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

E-reader met kleur: de nieuwe modellen van Kobo

De Kobo Libra Colour van 229,99 euro doet praktisch gezien hetzelfde als de geliefde Libra 2 van 199,99 euro. De e-reader heeft hetzelfde Paperwhite IPX8-ontwerp dat gericht is op waterbestendigheid en fysieke knoppen om de bladzijden mee om te slaan. Net als de Elipsa 2E biedt de e-reader ook ondersteuning voor de Kobo Stylus 2, al moet je die wel apart aanschaffen (69,99 euro)

De Kobo Clara Colour is wel een iets ander verhaal, omdat de Clara 2E bepaalde zaken net iets anders aanpakt. De e-reader heeft dit keer 16GB aan opslagcapaciteit gekregen en draait nu op een snellere processor. Voor 159,99 euro krijg je echter wel hetzelfde 6-inch beeldscherm en dat waterdichte ontwerp.

E-reader in kleur: Kobo kondigt Libra Colour en Clara Colour aan
De Clara Colour (Afbeelding: Rakuten Kobo)

Wie minder geld overheeft voor een e-reader of simpelweg geen kleurenbeeldscherm wil hebben, kan ook aan de haal gaan met de nieuwe Kobo Clara BW. Dit verbeterde model, dat vooral voorzien is van een snellere processor, kost je in Nederland 139,99 euro.

Alle modellen zijn op dit moment te bestellen en vanaf 30 april beschikbaar in Nederland.

Kindle of Kobo: dit zijn de beste e-readers van dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen