Waarom een kortingscode voor winkels als Zalando en Bol.com vaak niet werkt

Tech Jeroen Kraak 17 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het zijn dure tijden en het liefst hengel je de ene na de andere aanbieding binnen. Hiervoor kun je gebruikmaken van een kortingscode. Er zit echter een groot nadeel aan: vaak werken ze helemaal niet. Waarom eigenlijk?

Als echte Nederlander let ik natuurlijk op de centjes. In deze tijden helemaal, want alles wordt door de inflatie flink duurder. Of het nu een biertje op het terras is, of een shirt is in een winkel: ik ben flink meer kwijt. Toch zijn er manieren om te besparen. Zo kun je de folders afspeuren naar mooie aanbiedingen. Zelf probeer ik vaak een kortingscode te gebruiken op een webshop als Zalando, Bol.com of Coolblue. Toch loop ik tegen een grote ergernis aan: vaak werken ze helemaal niet.

Lang leve de kortingscode

Jij herkent het waarschijnlijk ook. Als je een leuke gadget hebt gezien bij Mediamarkt, snel boodschappen wil doen bij Flink of een kledingstuk bij About You wil scoren, ga je voordat je afrekent eerst even googelen naar een kortingscode. Je hebt verschillende aanbieders die je allemaal tig procent korting beloven. Maar aan het einde schiet je er helemaal niets mee op.

Kortingscode gif Oprah
Wie wil dat nou niet? (Afbeelding: Want)

Wat je als eerste zal merken is dat een kortingscode niet meteen te zien is. Eerst moet je op een knop klikken zodat je de gehele code krijgt te zien. Wel zetten die aanbieders percentages en bedragen van korting ernaast. Vaak is dat heel irritant, want dan is het geen eens een kortingscode, maar gewoon de pagina van de sale. Dat zijn juist de spullen waar je niet op zit te wachten, je hebt namelijk al in je winkelmandje wat je wil hebben.

Dat doen die sites met een goede reden. Zij maken gebruik met een speciale link. Zo krijgen zij een commissie als jij toch iets bij de bepaalde webwinkel wat bestelt.

Binnenkort betaal je waarschijnlijk nog meer voor je Netflix-abonnement
Als je merkt dat geen een kortingscode werkt. (Afbeelding: Netflix)

Waarom werkt het niet?

Dan is er nog de echte kortingscode en daarbij komt meteen een andere frustratie om de hoek kijken: ze werken vaak niet. Dat heeft natuurlijk ook een reden. Vaak geven webwinkels als Zalando een eenmalige kortingscode als je jezelf inschrijft voor een nieuwsbrief. Deze codes zijn exclusief en kunnen dus maar een keer gebruikt worden. Dat is vaak ook het geval met codes die je op zulke sites vindt. Ze zijn al gebruikt door iemand anders en je hebt er niets aan. Heel irritant, dus.

Toch gaat het lang niet altijd zo. Soms hebben webwinkels speciale acties. Het loont dus wel om goed rond te speuren. Toch vind je die codes vaak op de site zelf en niet tussen zo’n kortingslijst. Blijf dus wel alert. Gelukkig zijn er ook apps en extensies zoals bijvoorbeeld Honey. Deze zoekt automatisch een kortingscode waardoor je dus bespaart. Daar vertellen we je binnenkort meer over!

Hou onze site dus in de gaten, want wees eerlijk: korting scoren voelt toch een beetje als een overwinning, ook al is het maar een paar euro! Al praat ik het nu vooral goed voor mezelf…

Lowlands 2022 komt eraan en dankzij deze Bol-deals ben jij er klaar voor!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen