Ja, hoor: LEGO stunt met flinke korting op iconische Camp Nou-set

Pop-Culture Jeroen Kraak 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het maakt niet uit of we het over een enorme Star Wars-ruimteschip of Horizon-set hebben: met LEGO bouw je de mooiste creaties. Wat je misschien niet weet is dat er ook sets van iconische voetbalstadions gemaakt zijn.

Als echte voetbalfan wil je alles van je club hebben. Dat kan een shirt, sjaaltje of pet zijn, maar natuurlijk ook leuke accessoires. Bijzonder is het echter allemaal niet. Wat nou als je het stadion echt kunt nabouwen met LEGO? Je kan zelf alle moeite doen, maar het kan echt veel makkelijker. Daarom heeft Lego een paar sets van iconische stadions gemaakt, waarmee jij simpel de mooiste voetbaltempels in elkaar zet.

Iconische LEGO-set te scoren met flinke korting

FC Barcelona is een van de grootste clubs in de wereld. Helaas wordt door de president Joan Laporta de reputatie vakkundig om zeep geholpen. Toch zijn er mooie aspecten van die club die nooit zullen veranderen, zoals het iconische stadion Camp Nou. Jij kunt de voetbaltempel waar ooit Johan Cruijff, Diego Maradona en Lionel Messi speelden nu nabouwen met LEGO. Een prachtige aanwinst voor je woonkamer, dus.

Normaal is de Camp Nou-set van LEGO enorm prijzig. Zo kostte deze set ten tijde van de introductie 329,99 euro. Gelukkig is er nu goed nieuws. Want net zoals met de prijs van Frenkie de Jong, is ook dit stadion weer wat goedkoper geworden. Je kunt ‘m nu scoren voor 197,99 euro. Ben je een LEGO VIP, dan krijg je een extra piraten en schatten-set erbij. Iets wat FC Barcelona zelf overigens ook goed kan gebruiken.

FC Barcelona LEGO
Draag je steentje bij. (Afbeelding: LEGO)

Een enorme set

De Camp Nou-set van LEGO is enorm. Het bestaat uit meer dan 5.500 steentjes. In totaal is het bouwwerk 20 centimeter hoog, 49 centimeter breed en 46 centimeter diep.

Zijn stadions niet echt jouw ding maar hou je wel echt van LEGO? Dan zijn er nog genoeg andere mooie sets te vinden. Onze eigen brickmaster Dennis heeft voor jou 10 bijzondere sets op een rijtje gezet.

Geld verdienen met je oude LEGO-sets

Brickmaster Dennis (die houden we erin) heeft onlangs overigens een bijzonder interessant gesprek gevoerd. Hij zat om de tafel met Gerben van IJken, LEGO-specialist van veilingsite Catawiki. Daarin werd al snel duidelijk dat je eigenlijk zomaar een fortuin zou kunnen verdienen met je oude sets.

Benieuwd welke tips Gerben heeft en welke sets, bijvoorbeeld, het meeste waard zijn? Lees via onderstaande link dan het gesprek dat Dennis met hem voerde:

Hoe jij met je oude LEGO-sets zomaar een fortuin kunt verdienen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen