Krassen verwijderen van je smartphone scherm: 6 goedkope manieren

Smartphones Redactie 28 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Het is iets waarmee iedereen vroeger of later te maken krijgt: krassen op het scherm van je smartphone. Gelukkig is er een manier waarop je kosteloos de krassen kunt verwijderen.

Krassen op je smartphone scherm

Het komt regelmatig voor dat het scherm van onze levenspartner, de mobiele telefoon, niet altijd bestand is tegen bijvoorbeeld autosleutels of kleingeld. En dat zorgt voor krassen op het scherm.

Je kunt het scherm wel van laagjes voorzien die dit tegen gaan, maar dat gaat weer ten koste van de resolutie dus het is maar wat je belangrijk vindt. Er zijn echter een aantal goedkope DIY-manieren om de krassen van je phone zelf te verwijderen. Probeer het bijvoorbeeld met deze opties.

1. Auto-krasverwijderaar

Beschik je over een auto? Dan heb je vast nog wel een fles auto-krasverwijderaar in een ladekast liggen. En daarmee verwijder je niet alleen de krassen van je auto. Doe wat crème op een zachtdoekje en wrijf dit rustig in cirkels over de krassen van je scherm. Hiermee verminder je de krassen of haal je ze zelfs weg.

2. Bakpoeder

Ja, ook bakpoeder kan je phone een opfrisbeurt geven. Mix twee delen bakpoeder met één deel water. Dit moet je mengen totdat het een dikke pasta wordt. Breng de pasta vervolgens op een schone, zachte doek en wrijf in een cirkelvormige beweging op de krassen van de telefoon. Zijn de krassen weg? Verwijder de overgebleven pasta met een fris en vochtig doekje.

3. Babypoeder

Voeg wat water aan de babypoeder toe. Hierdoor wordt het een pasta die je ook rustig en met een cirkelvormige beweging over de krassen heen wrijft. Dit moet ervoor zorgen dat ze weggaan. Succes!

4. Tandpasta

Tandpasta? Yes, tandpasta! Duik de badkamer in en pak een tube tandpasta. Een klein detail, het mag geen gel-tandpasta zijn. Knijp een beetje tandpasta op een wattenstaafje en wrijf dit in cirkels over de krassen. Dit doe je totdat de krassen weg zijn waarna je de tandpasta met een vochtig doekje van het scherm verwijdert.

5. Plantaardige olie

Plantaardige olie kun je inzetten om kleine krassen te verwijderen. Dit werkt echter tijdelijk en moet je regelmatig doen om je scherm scherp te houden. Een druppel plantaardige olie kan al genoeg zijn.

6. Ei en kaliumaluminiumsulfaat

De laatste DIY is het maken van een mengel van ei en Aluin (kaliumaluminiumsulfaat). Hier heb je ook aluminiumfolie en een microvezeldoekje voor nodig. Mix het eiwit van één ei met een theelepel Aluin en verwarm dit tot 65 graden celsius. Dip vervolgens het doekje in deze mix. Leg het doekje daarna op aluminiumfolie en leg dit in een oven met een temperatuur van honderdvijftig graden celsius.

Wacht totdat het mengsel volledig uitgedroogd is. Haal het doekje daarna uit de oven en dip dit voor twintig á dertig seconden in koud water. Deze laatste stap moet je daarna drie keer herhalen en het doekje daarna voor 48 uur laten drogen. Dan is-ie klaar om de krassen van je scherm te verwijderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen