Logistics: langste film ooit gemaakt duurt maar liefst 35 dagen

Films & Series Jeroen Kraak 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wie Lord of the Rings of Star Wars al lang vindt duren kan zijn borst natmaken. Logistics, een Zweeds pareltje van filmmakers Erika Magnusson en Daniel Andersson, duurt maar liefst 35 dagen. Sorry?

Het is een vaak gehoorde klacht: films die te lang duren. Voor sommigen is twee uur in de bioscoopstoel zitten echt het maximum. Dat weerhoudt filmmaatschappijen er niet van om lange films te maken. Zo duurt het meest recente deel van John Wick bijna drie uur. Al is dat dus kinderspel vergeleken met het pareltje uit Zweden.

Logistics: dit is de langste film ooit gemaakt

Hoewel Napoleon, een film uit 1927, met een speeltijd van vijf uur echt zijn best deed is Logistics echt de grote winnaar. De Zweedse documentaire duurt 857 uur, zo’n 245 keer langer als Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Omgerekend kost de docu je zo’n 35 dagen om hem volledig te bekijken.

Nu vraag je jezelf vast af wat er zo lang kan duren. Logistics kun je het beste omschrijven als een film voor mensen die niet genoeg krijgen van Rail Away, How do They do it? en ook nog eens van boten houden.

De Zweedse filmmakers Erika Magnusson en Daniel Andersson kwamen op het idee toen ze een Duits krantenartikel lazen over de tien landen waar alle onderdelen van een elektrische tandenborstel vandaan komen. Ze besloten om hun eigen favoriete gadget te volgen.

De duur heeft een belangrijke reden

De film gaat dus niet over een tandenborstel. Nee, hun favoriet was een stappenteller. De twee documentairemakers volgen de productie in omgekeerde richting. Dat brengt ze op een boot die via Göteborg, de Middellandse Zee, het Suez-kanaal en de Indische Oceaan aanmeert in de haven van Shenzhen.

Uiteindelijk leidt de reis naar een fabriek in Bao’an. Hieronder zie je een ‘korte’ samenvatting van 72 minuten.

De film wil laten zien waar moderne gadgets vandaan komen en hoe snel we ze vergeten. Sneller dan deze film dus duurt. Daarnaast zie je ook hoe lang het duurt voordat een product gemaakt wordt en de tijd die nodig is om het bij de consument te brengen.

De film was in zijn geheel te zien in verschillende bioscopen, die dus letterlijk vijf weken lang de film vertoonden.

Magistrale Netflix-serie stoot Stranger Things officieel van de troon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen