De 7 laptops met de langste batterijduur in 2023

Tablets, Laptops & Computers Sam Dille 11 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Als je veel met een laptop op stap bent, dan weet je vast hoe vervelend het kan zijn als je met een lege batterij komt te zitten. Je hebt immers niet altijd een lader bij je. Gelukkig zijn er genoeg devices met een lange batterijduur.

De levensduur van de batterij is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe laptop. Sommige apparaten gaan meer dan tien uur mee, terwijl andere al na enkele uren aan de lader moeten. Het is daarom belangrijk om na te denken over hoe lang je de laptop nodig hebt voordat je een keuze maakt.

Met deze 5 laptops heb je nooit meer een lege batterij

Sommige van de beste laptops hebben een prima batterijduur, maar veel fabrikanten maken er geen prioriteit van. Als je een krachtige batterij wilt, bekijk dan deze lijst om het model te vinden dat het beste bij jou past.

#7 Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 8

Als je een fan bent van de Lenovo ThinkPad-lijn, dan is de Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 8 de nieuwste en beste die je kunt vinden. Hij heeft een batterij van 57 W/u en gaat net zo lang mee als de Gen 7. Dat betekent dat de laptop ongeveer zes uur te gebruiken is op een enkele lading. En het beste is dat hij snel kan opladen. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je hem weer kunt gebruiken.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 8
Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 8 (Afbeelding: Laptop Mag)

Bestel jouw exemplaar hier

#6 Dell XPS 13 9315

De Dell XPS 13 9315 weegt maar 1,17 kilogram. Dat maakt hem lekker licht en makkelijk om mee te nemen. De batterij gaat tot acht uur mee, maar als je hem instelt op optimale prestaties neemt dit iets af. Dan kun je hem vier tot vijf uur achter elkaar gebruiken. Je moet de goede prestaties dus inleveren voor een groter bereik, maar dit zou geen groot probleem moeten zijn.

Bestel jouw exemplaar hier

#5 HP Elite Dragonfly G3: de ideale laptop voor werk

Als je een laptop nodig hebt voor werk of school, dan is de HP Elite Dragonfly G3 een topkeuze. Hij heeft 16 GB RAM en een Intel Core i5-processor, waardoor je veel programma’s tegelijk kunt gebruiken. Maar het beste is de batterij. Hij heeft een 6-cel 68WHr-batterij die tot acht uur meegaat op een enkele lading. Dat betekent dat je hem makkelijk kunt gebruiken in het woon-werkverkeer zonder dat je hem hoeft op te laden.

HP Elite Dragonfly G3 laptop
HP Elite Dragonfly G3 (Afbeelding: HP)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Acer Chromebook Spin 513

Chromebooks zijn populaire computers, omdat het besturingssysteem simpel en efficiënt is. De Acer Chromebook Spin 513 is een van de beste Chromebooks die je kunt krijgen. Hij heeft een batterijduur van elf uur. Extra handig aan deze laptop is dat je hem ook kunt gebruiken als tablet. Je kunt er dus mee werken of gamen, met en zonder toetsenbord.

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Microsoft Surface Laptop Go 2 met uitstekende batterij

Als je geen groot budget hebt voor een nieuwe laptop, dan is de Microsoft Surface Laptop Go 2 een goede keuze. Hij is licht en draagbaar, perfect voor beginners. Maar dat is niet het enige wat de laptop zo geweldig maakt. De accuduur is enorm verrassend. Op een volle lading kan de Go 2 ruim dertien uur meegaan.

Microsoft Surface Laptop Go 2
(Afbeelding: Microsoft)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 MacBook Pro M2 Pro

Als je op zoek bent naar een laptop die snel programma’s zoals Adobe Creative Cloud of Final Cut Pro kan uitvoeren, dan is de MacBook Pro M2 Pro de perfecte keuze. Hij heeft een batterijduur van achttien uur, dus je kunt er urenlang mee werken. Het 14,2-inch Liquid Retina XDR-display is prachtig en biedt mooie details voor video’s. Het geluidssysteem is ook fantastisch, dankzij zes luidsprekers en Spatial Audio.

M2 MacBook Pro
Home office. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Bestel jouw exemplaar hier

#1 MacBook Air M2: de laptop met de beste batterij

De MacBook Air M2 is de beste keuze als je een laptop wilt met een lange batterijduur. Hij gaat tot achttien uur mee en dat is te danken aan de M2-chip. Je hebt dus bijna een hele dag de power die je nodig hebt zonder te hoeven opladen. En je hoeft je geen zorgen te maken over virussen, omdat macOS van Apple je draagbare computer beschermt. Zo bespaar je ook nog eens batterij die je op andere systemen nodig hebt voor een antivirusprogramma.

M2 MAcBook Air Apple
💻 (Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Bestel jouw exemplaar hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen