LEGO viert het nieuwe jaar met fantastische nieuwe Super Mario-sets

Pop-Culture Dennis Mons 21 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

De samenwerking van LEGO met Nintendo duurt voort met deze fantastische nieuwe Super Mario-sets. Ze zijn nog altijd flink aan de prijs, maar wij kijken uit naar deze 2023-serie.

LEGO gaat ook volgend jaar hand in hand kameraden zijn met Nintendo. Het Deense bedrijf heeft een aantal nieuwe bouwsels aangekondigd en wij zijn enorm enthousiast.

LEGO maakt geen Super Mario-filmpakketten

Er is wellicht een kleine teleurstelling: de nieuwe LEGO-sets zijn niet gebaseerd op de aankomende film met Chris Pratt in de hoofdrol. Da’s jammer omdat we dan niet kunnen zien of die minifig ook zo’n platte kont heeft. Maar dat terzijde. (Overigens is Mario geen minifig.)

Nintendo, Super Mario, The Super Mario Bros. Movie
Platte bips? Heeft een minifig niet altijd een platte bips? (Afbeelding: Nintendo)

Wat wél fantastisch is dat LEGO een personage in één doosje stopt, compleet met een Action Tag. Het gaat om de personages Birdo, Green Toad, Ice Bro, Bramball, twee Cat Goombas, Blooper (met drie baby Bloopers), Sumo Bro en een Spike.

De bedoeling is dat je deze personages kan gebruiken in de Starter Course-set (71360). Wil je echter een volledig interactieve Super Mario-set bouwen dan is wellicht investeren in de 71387 of 71403 wel aan te raden.

LEGO, Super Mario
Voor ieder wat wils. (Afbeelding: LEGO)

Daarnaast brengt het bedrijf ook de Conkdor’s Noggin Bopper Expansion uit. (714414). Het bouwsel bestaat uit 130 steentjes en is eveneens interactief met LEGO Mario, Luigi en Peach.

Bij Conkdor dien je op de haan te springen en de grote bek van Conkdor te vermijden. Als de vogel stopt met aanvallen moet je op zijn kop springen om hem te verslaan. Als je de uitdaging nog een keer wilt doen, hoef je slechts op de springplank te drukken.

LEGO, Super Mario
Op mijn mooie plankje springen? HOEZOOO? (Afbeelding: LEGO)

Dansen op ijs en lava

LEGO gaat nog een stap verder met de fantastische Frozen World-uitbreidingsset. Hierin zit een nieuw blauw outfit voor Mario (overigens zit het personage niet in de doos) om het op te nemen tegen een Cooligan en een Goomba. Wederom is de Starter Course wel een vereiste.

super mario, ijs, lego
Glijden door de kamer als een Sven Kramer. (Afbeelding: LEGO)

Datzelfde geldt ook voor de ‘rit over de lavagolven’-set. Deze bestaat uit een bewegende lavagolf met een lavaplatform waarop Mario, Luigi of Peach kan surfen. Als je met een van je personages op de lavagolf kan blijven staan verdien je keiharde munten.

LEGO, Super Mario
Zoals Mario zou zeggen: hot hot hot. (Afbeelding: LEGO)

Bouw zoveel je wilt

Ondanks het feit dat LEGO en Nintendo meerdere sets uitbrengen volgend jaar, is de makersset (71418) het leukste om te hebben. Het is een gereedschapskist met enorm veel losse steentjes waardoor je hele situaties kunt ensceneren. De set kost nu 59,99 euro.

LEGO, Super Mario
Bouw alles wat je wilt met deze set. (Afbeelding: LEGO)

De set bevat bouwbare bomen, bloemen, bergen, paddenstoelen, piramides, een checkpointvlag en meer om Super Mario gras-, woestijn- en lavalevels na te bouwen.
In principe heb je door deze LEGO Mario-sets voldoende steentjes om wellicht dit te bouwen?

(Nou vooruit, wellicht zijn er iets meer onderdelen voor nodig. Wel een mooi streven.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen