Deze LEGO Jaws-set is de must-have voor elke filmfan

Lifestyle Jeroen Kraak 4 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Jaws is de legendarische haaienfilm van Steven Spielberg. Nu kun je een beroemde scène uit de film prachtig met LEGO nabouwen.

Wie een haai ziet op tv of in de dierentuin, denkt waarschijnlijk meteen terug aan de enorme witte haai die een groot bloedbad veroorzaakte. De film van Steven Spielberg is na al die jaren nog steeds heerlijk om te kijken.

Maar binnenkort kun je meer dan alleen de film bekijken. Je kunt een beroemde scène nabouwen met LEGO en op je kast of bureau zetten. Zo heb je een iconisch moment altijd in huis.

LEGO maakt een set van Jaws

Er zijn van die films die je je hele leven bijblijven. Je kunt waarschijnlijk nog steeds anekdotes vertellen uit The Godfather en zodra je de naam Lord of the Rings leest, hoor je meteen de muziek uit de film in je hoofd.

Helaas zijn er nog geen Godfather LEGO-sets, maar bij Lord of the Rings is dat een ander verhaal. Nu krijgt ook een andere legendarische film zijn eigen LEGO-set: Jaws.

Deze LEGO Jaws-set is de must-have voor elke filmfan
(Afbeelding: LEGO)

De LEGO-set van Jaws komt uit het Ideas-programma van de plastic steentjesfabrikant. Hierin kunnen mensen hun eigen ontworpen sets insturen. Als een set meer dan 10.000 stemmen krijgt, onderzoekt LEGO of ze de set echt kunnen uitbrengen. Dat is gebeurd met de scène ontworpen door Johnny Campbell.

De Jaws :LEGO-set bestaat uit 1.497 steentjes. Daarmee bouw je naast de haai ook de iconische boot, de Orca, na. De drie speciale minifiguren zijn politiechef Martin Brody, marinebioloog Matt Hooper en zeeman Sam Quint.

Herkenbaar

De boot heeft een afneembaar dak zodat je alle details kunt zien. Daarnaast zijn er herkenbare easter eggs zoals de revolver, kompas, hengel, harpoen en de iconische gele vaten uit de film. De set kan op opbouwbaar zeewater worden geplaatst, maar er is ook een speciale standaard waarop je de haai kunt plaatsen.

Om de introductie van de set te vieren, heeft LEGO in samenwerking met Universal een speciale 90 seconden durende video gemaakt met spectaculaire hoogtepunten uit de film. De set zelf is vanaf 3 augustus beschikbaar via LEGO-winkels en de website van het bedrijf. Hij kost je 159,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen