OnePlus gaat letterlijk voor Heavy Metal met de goedkopere Nord 4

Smartphones Sebastien Hoek 4 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe OnePlus Nord 4 staat voor de deur en wordt 16 juli gepresenteerd op het Summer Launch Event in Milaan. De Nord 4 krijgt wel een hele bijzondere feature: een metalen behuizing.

Geruchten gingen al rond en nu lijkt ook OnePlus zelf olie op het vuur te gooien. Op X deelt het bedrijf een filmpje waarin metaal uit diverse hoeken van het beeld naar elkaar toestromen en het woord Nord vormen. Met andere woorden: die OnePlus Nord 4 krijgt daadwerkelijk een metalen behuizing.

Plastic en glas zijn anno 2024 ‘the way to go’, maar in het verleden kozen bedrijven als Samsung, HTC en Huawei regelmatig voor metaal. Zit er een reden achter de keuze van OnePlus of wil het bedrijf vooral oude tijden herleven?

Zorgen om metalen randen in OnePlus Nord 4

Mocht de metalen behuizing er komen bij de Nord 4 dan zou dit nog weleens voor problemen kunnen zorgen voor de antennes in de telefoon. Metaal schijnt tot op heden niet beste vrienden te zijn met 5G-connecties.

Al schijnt OnePlus deze zorgen weg te wuiven met de volgende tekst op de uitnodigingen voor het evenement: ‘Sommigen zeggen dat het onmogelijk is in het 5G-tijdperk om een smartphone te bouwen met de kracht, verfijning en blijvende kwaliteit van metaal. Wij zeggen: Never Settle‘, aldus OnePlus.

Lordi geeft de genadeklap

Er is nog een hint dat OnePlus iets met metaal gaat doen met de Nord 4. Twee dagen geleden postte het Instagram-account van OnePlus Europe dat er een samenwerking aanstaande is met de Finse rockband Lordi.

Een poster van OnePlus onthult de samenwerking met de tekst: “Made Of Metal.” Voor de rest is het logo van OnePlus en de Finse zanger op de poster te zien. Lordi maakt natuurlijk metal-muziek hoewel hun bekendste nummer Hard Rock Hallelujah is. Alles lijkt dus te wijzen naar metaal voor de OnePlus Nord 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen