Super Mario-fans op de wenken bediend door deze indrukwekkende LEGO Bowser

Gadgets Dennis Mons 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Fans van Mario-games kunnen uitkijken naar een flink LEGO/Nintendo-bouwwerk. Het Deense bedrijf komt met een Bowser build.

Het model van Bowser, de grootste bad guy in Mario-games, is met 2,807 steentjes een flinke unit. Het is daarmee de grootste set die de samenwerking tussen Nintendo en LEGO heeft voortgebracht.

LEGO voor volwassenen

Vanaf 1 oktober 2022 verschijnt Bowser (modelnummer 71411) op de markt. De set bestaat niet alleen uit het karakter zelf, maar ook een achtergrond. Deze is voorzien van twee torens, een pilaar met vlammen én een knop om het hoofd van Bowser te bewegen.

Die twee torens zijn overigens ook direct het doelwit. LEGO laat weten dat het zich uitstekend leent als doel voor Super Koopa. Leuk voor the time being, maar ongelofelijk irritant tijdens het stofzuigen.

Lego Nintendo
De nieuwe Bowser een flink build. (Afbeelding: LEGO)

The Mighty Bowser-set kan natuurlijk door iedereen gebouwd worden, maar LEGO en Nintendo richten zich dit keer op volwassen. Het valt dan ook onder het ‘Adults Welcome’-label. Het is dus niet zo eenvoudig te bouwen als eerdere Nintendo/Mario-producten van het Deense bedrijf.

Stevig prijsje

LEGO is in ieder geval enorm blij met de volgende samenwerking met Nintendo. “Bowser is simpelweg gezegd de ultieme eindbaas”, aldus LEGO Senior Designer Carl Merriam. “We zijn er trots op om deze grote versie toe te voegen aan de LEGO Super Mario-lijn voor volwassen, die mensen een grotere uitdaging biedt.”

LEGO Nintendo
Deze set is vooral gericht op volwassenen. (Afbeelding: LEGO)

Deze The Mighty Bowser-build ook niet heel goedkoop. In Europa kost het €269,99 om dit in huis te halen. De set is helaas nog niet te pre-orderen.

Gigantische rollercoaster

Mocht je tot die tijd alvast willen bouwen, dan kunnen we je ook de The Loop Coaster aanraden. Gewapend met een ingebouwde lift, vrije val, twee loopings, eetkraampjes en verschillende minifiguren is het ook wel echt een spectaculair gevaarte. De set is dan ook 92 centimeter hoog, 85 centimeter breed en 34 centimeter diep.

LEGO Loop Coaster: de keiharde achtbaan die je echt in huis wil hebben

Alles weten over dit fantastische hebbeding? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen