Deze elektrische motor van Alibaba vliegt als een malle over de weg

Elektrische auto's Mark Hofman 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe, en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Voor bizarre elektrische fietsen, elektrische motoren en elektrische auto’s kun je uiteraard op Alibaba terecht. De Chinese webshop loopt over van de ehm, innovatieve (lees: bizarre) elektrische voertuigen.

Het meest opvallende Alibaba-voertuig van deze week is een elektrische motor. Eentje die met een rotvaart over de weg vliegt. De grote vraag blijft natuurlijk: durf jij een ritje aan op een elektrische motor van Alibaba?

Snelle elektrische motor met bekende looks

Op die vraag weet ik wel antwoord: mij niet gezien. En dat komt niet doordat ik geen motorrijbewijs hebt. Het komt wel doordat een elektrisch voertuig van Alibaba dat een maximale snelheid van 130 kilometer per uur kan behalen per definitie niet te vertrouwen is. Ik wandel nog liever naar Maastricht dan dat ik op deze motor stap, ook als bijrijder. En dat kunnen we jou overigens ook aanraden. Een elektrisch voertuig kopen op Alibaba (afgezien van elektrische steps van Xiaomi) is namelijk eigenlijk altijd een slecht idee.

elektrische motor Alibaba
Elektrische motor (Afbeelding: Alibaba)

Nu we dat hebben opgehelderd kunnen we overgaan naar de elektrische motor in kwestie. De meest geavanceerde uitvoering van dit racemonster heeft een 8000W motor, en een 72V en 80Ah lithium-ion accu met een capaciteit van packing in 5.76 kWh. Volgens de fabrikant, genaamd Wuxi E-Speed Technology Company LTD., is dat goed voor een actieradius van zo’n 140 kilometer.

Het ronde logo op de motor heeft verdacht veel weg van het logo van een Duitse motor- en autofabrikant. Toeval? Natuurlijk. Een elektrische motor op Alibaba is nooit namaak, toch?

elektrische motor Alibaba
Elektrische motor (Afbeelding: Alibaba)

Alibaba’s deal

Wat een elektrische motor als deze kost? Voor de goedkoopste versie (met een 3000W motor, een maximale snelheid van zo’n 80 kilometer per uur en een actieradius van 50 kilometer) ben je zo’n 800 euro kwijt. Dat is niet veel, maar je krijgt er ook niet veel voor. Een maximale actieradius van 50 kilometer is precies genoeg om een paar keer te stoer over een parkeerplaats van de lokale McDonalds te scheuren voordat je snel weer naar huis moet voor een oplaadbeurt.

Elektrische fiets vs. elektrische auto: wie is de koning van de markt?

Zie hier een van onze favoriete elektrische voertuigen van Alibaba waarop je veel meer lol kunt beleven dan deze motor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen