Door deze truc krijg je makkelijk toegang tot meer films en series op Netflix

Films & Series Mark Hofman 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het aanbod van Netflix is dusdanig groot dat je doorgaans door de bomen het bos niet ziet. Toch willen we altijd meer, kunnen we niet wachten op nieuwe seizoenen en gaan we lekker op handige trucjes. Wat die laatste betreft zit je hier overigens meer dan goed.

Het trucje is inmiddels al drie jaar oud, maar kan nog steeds goed gebruikt worden. Je kunt namelijk op een vrij makkelijke manier meer films en series in je aanbod tevoorschijn toveren. Het proberen waard, lijkt me zo.

Extra films en series op Netflix

Het is niet gek dat je door het gigantische aanbod van Netflix soms een pareltje mist. Al kun jij er als gebruiker in sommige gevallen echt helemaal niets aan doen. Het is inmiddels al enige tijd bekend dat het uitmaakt welke instellingen jij voor je account hanteert. Inmiddels is het artikel dat ik er in 2019 over schreef ontzettend veel gelezen en daarom wil ik er ook anno 2022 nog genoeg mensen blij mee maken.

Destijds kwam Streamwijzer namelijk met een onderzoek waaruit bleek dat Nederlandse consumenten zo’n 6% van het Netflix-aanbod misliep. Dat had alles te maken met het feit dat deze mensen hun profiel hebben ingesteld op Nederlands. Hierdoor gaat de streamingdienst er vanuit dat je alleen geïnteresseerd bent in Nederlandstalige content. Dat geldt dus zowel voor films en series in het Nederlands, als titels die voorzien zijn van Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie.

Heb jij dus wel gewoon behoefte om films en series op Netflix in het Engels te kijken, dan kun je de streamingdienst in het Engels zetten om meer content te krijgen.

Officieel bevestigd

Het trucje is overigens, in tegenstelling tot een hoop anderen, officieel bevestigd door Netflix zelf. Zo werd op 18 oktober 2019 duidelijk dat het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender volledig te zien was in het Netflix. Maar door je account om te zetten naar het Engels kregen consumenten opeens toegang tot alle drie de seizoenen. Reden genoeg om het uit te proberen, lijkt me!

Wist jij overigens dat je tegenwoordig ook, door middel van een handig trucje, naar Netflix kunt kijken op je Nintendo Switch? Check dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen