LG wil CES 2024 veroveren met krankzinnig stijlvolle doorzichtige speaker

Audio Jeroen Kraak 3 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Hoewel CES 2024 pas volgende week begint, laat LG nu al het product zien waarmee het Las Vegas wil veroveren. Iemand interesse in een krankzinnig stijlvolle doorzichtige speaker?

Tijdens CES 2024 willen haast alle techbedrijven laten zien wat ze in huis hebben. Vaak zijn het dan ook concepten die in werkelijkheid nooit het levenslicht zien. Of dat bij de nieuwe gadget van LG ook zo is, moet nog blijken, maar bijzonder is hij in ieder geval wel.

LG wil de nostalgie van de jukebox terugbrengen met een speaker die een echte eyecatcher in de woonkamer zal worden. Wat de Koreaanse fabrikant er precies mee wil is overigens nog maar de vraag.

LG met een bijzondere speaker

De meeste speakers zijn niet mooi. Effectief, maar niet mooi. Met uitzonderingen als Sonos, Bowers & Wilkins en Bang & Olufsen daargelaten kijken we nu met grote ogen naar LG. Het Koreaanse bedrijf laat zich inspireren met zijn DukeBox.

Bij een jukebox denk je aan een grote kast met knoppen die plaatjes voor je afspeelt. Als je er nu nog een hebt, is dat vooral voor nostalgische redenen. Het geeft je kamer een wat meer retro-look. Bij LG zien ze dat net even anders. Zij willen het oude met het moderne combineren.

LG Signature 65 OLED R
LG heeft al een oprolbare televisie. (Afbeelding: LG)

De speaker van LG heeft een doorzichtig OLED-scherm, zodat je er een haardvuurtje op kunt afbeelden. Je kunt er zelfs een film op kijken, al is de vraag een beetje waarom je dat zou willen. Het lijkt nu niet het apparaat dat echt breed scherm heeft. Dan zou je beter een gewoon doorzichtig OLED-scherm van LG kunnen kopen.

En dat heeft dan ook vooral te maken omdat LG de vacuümpijpen wil tonen, zodat het die authentieke uitstraling heeft en nog iets weg heeft van een jukebox.

Een beetje nutteloos

Die vacuümpijpen zijn nodig voor het geluid. Dat is overigens geen al te nieuwe technologie, want deze bestaat al meer dan honderd jaar. Het zorgt voor warme geluiden en laat instrumenten nog beter tot hun recht komen. Hierdoor lijkt het bijna alsof er live een orkest in de huiskamer staat.

Waar je ook staat, je hoort de muziek perfect. Dat komt door de 360 graden speakers aan de bovenkant. Het is dus meer een speaker dan een echte LG-televisie.

De grote vraag is dan ook echt wat je eraan hebt. Wil je een echte 360 graden speaker met een authentieke look, dan zijn er daarvan ook genoeg op de markt in verschillende prijsklassen. Denk bijvoorbeeld aan de JBL Authentics, of de Bowers & Wilkins Signature-lijn als je het echt te gek wilt maken. Of nog beter, voor dat echt oude gevoel haal je gewoon een ouderwetse jukebox in huis.

Ook voor het scherm hoef je het niet per se te doen. LG toonde al eerder op CES een veel grotere transparante televisie. Eentje die overigens ook nog steeds niet op de markt is.

LG neemt grote ergernis weg bij nieuwe smart tv’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen