Na Samsung stoot ook projector LG je smart-tv van de troon

Televisies Jeroen Kraak 19 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Waarschijnlijk staat er in je huiskamer een smart-tv om je favoriete films en series te kijken. Volgens LG kan dat anders, want het bedrijf brengt, net zoals Samsung, een speciale projector op de markt.

Een smart-tv heeft natuurlijk een betere kwaliteit dan een projector. Denk bijvoorbeeld aan televisie kijken overdag in een ruimte met redelijk wat licht. Desondanks is een beamer voor andere mensen juist weer ideaal, omdat ze zo’n zwart vlak in de woonkamer lelijk vinden of juist het apparaat in meerdere ruimtes willen gebruiken.

Samsung heeft sinds een aantal jaar de Freestyle die dit probleem oplost. Ook LG is flink actief met de CineBeam Pu700R. Nu heeft het nog een alternatief voor de smart-tv: CineBeam Q.

Na Samsung maakt LG ook je smart-tv overbodig

Het lijkt erop dat de afgelopen jaren de projector een flinke opmars heeft gemaakt. Er komen steeds meer modellen op de markt, en niet alleen van Samsung en LG. Dat is logisch, aangezien de techniek de afgelopen jaren flinke sprongen heeft gemaakt.

Zo is de beeldkwaliteit stukken beter geworden en zijn de beamers zelf ook handzamer dan voorheen. Samsung en LG hadden al verschillende modellen, en bij die laatste komt daar nu nog één bij. Ideaal als je het apparaat voor meerdere kamers wilt gebruiken of gewoon geen zin hebt in een grote smart-tv.

Na Samsung maakt ook LG je smart-tv compleet overbodig
(Afbeelding: LG)

De nieuwe projector van LG heeft een 4K-resolutie, dat betekent 3840 bij 2160 pixels. Daarnaast heeft hij Auto Keystone en Auto Focus zodat het beeld automatisch goed wordt weergegeven op de muur. Hij kan een maximum beeld weergeven van 120-inch.

Met een 450.000:1 contrastratio moeten ook zwarte en donkere beelden geen probleem zijn. 500 ANSI lichtkwaliteit is dan weer niet zo heel erg bijzonder.

Met de HDMI-poort op de LG CineBeam Q is het mogelijk om bijvoorbeeld een PlayStation of DVD-speler aan te sluiten. Daarnaast ondersteunt het ook Bluetooth en heeft het een Dual Audio-uitgang. Gebruik je de beamer even niet, dan kun je hem met een speciale Vibe with Q-modus inzetten als sfeerverlichting.

Bijzonder design

Het design van de projector is vrij fraai. De hendel aan de bovenkant van de LG CineBeam Q zorgt ervoor dat je dit smart-tv-alternatief net zoals de Samsung Freestyle overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast kun je die hendel ook gebruiken om de hoek van de projector te veranderen.

Dan blijft alleen nog de prijs over. Voor dit alternatief van de smart-tv zul je zo’n 1299 euro neer moeten leggen. Daarmee is hij flink duurder dan de Samsung Freestyle 2. Deze scoor je nu al voor 730 euro. Maar goed, die is dan weer niet zo stijlvol als het model van LG.

Het model is al in verschillende landen te pre-orderen via de LG Store, maar hij is nog niet terug te vinden in de Nederlandse winkels. Wellicht verschijnt hij al later, want vanaf 17 april moet hij ook echt leverbaar zijn.

5 redenen om je 4K-tv te vervangen voor een 4K-beamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen