Dit is LG’s Face ID-killer: LG G8 THINQ met Hand ID

Tech Noah Korevaar 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple introduceerde met de iPhone tevens Face ID. Dat systeem brengt in 3D je gezicht kaart, zodat je vervolgens je toestel kunt ontgrendelen. Weinig fabrikanten hebben nu, meer dan een jaar later, een serieus antwoord. LG doet een unieke poging met Hand ID.

LG G8 THINQ met Hand ID

Veel fabrikanten bieden wel gezichtsherkenning, maar vaak een stuk minder accuraat of veilig. Zelden wordt je gezicht echt in 3D gescand.

Op dit moment is het Mobile World Congress bezig in Barcelona, waar de LG G8 THINQ is onthuld. Naast een 3D-gezichtsscanner is het toestel ook uitgerust met Hand ID. Ja, dat lees je goed: je toestel ontgrendelen door je hand te scannen.

Dat is mogelijk dankzij een zogenaamde Time of Flight-camera die op de G8 zit. Die maakt gebruik van laserlicht om te detecteren hoe dichtbij je hand is. Als je hand dichtbij genoeg is, dan worden infraroodsensoren ingezet om de vorm, dikte en zelfs de aderen in je hand te detecteren.

Die informatie vormt samen een uniek patroon, waardoor alleen jij je LG G8 THINQ kunt ontgrendelen. Je hoeft dus enkel kort je palm voor de camera te houden.

LG G8 THINQ HAND ID

Extraatje en gebaren

Ja, dat klinkt een stuk onhandiger dan Face ID. Vergis je echter niet: de G8 THINQ kan ook je gezicht in 3D scannen. Hand ID is bedoeld voor de gevallen dat je toestel bijvoorbeeld plat op tafel ligt. Door je hand er dan boven te houden kun je alsnog snel je telefoon ontgrendelen.

Verder kun je Hand ID ook gebruiken om het toestel te bedienen. Je kunt zo bijvoorbeeld in de lucht naar links of rechts vegen en zo tussen apps wisselen, of je muziek pauzeren.

LG G8 THINQ HAND ID

Waar kennen we dat van? Precies, de Samsung Galaxy S4 uit 2013. Toen liet Samsung de wereld nog kennis maken met Air Gesture. Die functie kwam verre van lekker uit de verf.

LG lijkt met de LG G8 THINQ een serieuzere uitvoering te pakken te hebben, maar het blijft een kwestie van afwachten of het in de praktijk echt van pas komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen