LG neemt grote ergernis weg bij nieuwe smart tv’s

Televisies Jeroen Kraak 28 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Een veelgehoorde klacht bij smart tv’s is de software. Vaak wordt deze maar een beperkte tijd ondersteund, waardoor een aantal apps niet meer laden. LG wil daar een einde aan maken met zijn nieuwe televisies.

Smart tv’s zorgen ervoor dat je geen Chromecast of Apple TV nodig hebt om apps te gebruiken op je televisie. Eigenlijk kun je het een beetje vergelijken met smartphones. Maar waar je bij een iPhone of Android-toestel een aantal updates krijgt van de besturingssoftware, is dat bij smart tv’s niet altijd het geval.

Het gevolg is dat sommige apps na een tijdje niet meer werken op je televisie. Je zal het niet gauw tegenkomen bij grote apps zoals Netflix of Disney+, maar bij kleinere apps kan dit wel degelijk snel gebeuren. Sterker nog, zoiets was al het geval bij een nieuwe versie van de NPO Start-app.

Langere ondersteuning voor je LG smart tv

LG gaat dat aanpakken. Bij de smart tv’s die het in 2024 op de markt brengt, gaat het besturingssysteem webOS minimaal tot 2028 ondersteunen. Dat betekent dus dat je langer kan genieten van de slimme functies van je nieuwe televisie.

Maar LG heeft nog veel meer te melden. Zo komt het dit jaar met verschillende QNED-televisies, die je niet moet verwarren met QLED. In tegenstelling tot QLED heeft LG bij QNED zijn NanoCell-technologie ingebouwd. Die moet voor een nog realistischere kleurweergave zorgen dan dat een normale QLED doet. Het contrast tussen donker en licht moet daardoor beter zijn.

De grootste nieuwe smart tv is een 98-inch QNED-televisie. Dit is overigens een 4K-model zonder miniLED. Deze is overigens ook in kleinere maten beschikbaar. LG heeft overigens nog geen prijzen van deze modellen bekendgemaakt.

Ook komt het met een 75 en 86-inch QNED 8K-televisie, waar het verder nog niets vertelt over de specs. De meest indrukwekkende modellen zijn waarschijnlijk de 8K en 4K miniLED-modellen die het uitbrengt. De eerste krijgt de Alpha 9-processor mee, terwijl het 4K-model de Alpha 8 heeft.

Wanneer alle smart tv’s van LG precies uitkomen is nog de vraag. Ook is de prijs onbekend.

Bizar dure smart tv is draadloos en kun je overal opplakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen