‘s Werelds lichtste elektrische fiets heeft deze bijzondere functies

Elektrische fietsen Sam Dille 13 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De tijd dat een elektrische fiets zo zwaar als lood was, is toch echt voorbij. Deze e-bike is lichter dan een volle sporttas.

De elektrische fiets wordt steeds toegankelijker, omdat er voor iedereen wel een geschikt model te vinden is. Sterker nog: de e-bike lijkt gezonder te zijn dan een ‘gewone’ fiets. Dit nieuwe model maakt het fietsen waarschijnlijk nog leuker.

De startup Diodra heeft de lichtste e-bikes ter wereld ontworpen, althans dat beweren ze. De elektrische fiets, die de naam ‘S3’ kreeg, heeft automatische versnellingen en banden die niet lek kunnen gaan. Volgens het bedrijf weegt de fiets, inclusief de slimme motor, maar 15 kilo. Dat komt doordat hij is gemaakt van bamboe.

‘s Werelds lichtste elektrische fiets

Je leest het goed. Het frame van ‘s werelds lichtste e-bike is echt gemaakt van bamboe. Misschien denk je dat de elektrische fiets door het bamboe makkelijk kapot gaat. Maar het materiaal is veel sterker dan je denkt. Bamboe zorgt er namelijk voor dat de e-bike stevig en stabiel blijft én het materiaal werkt zelfs schokdempend.

Het frame is extra beschermd door drie verschillende lagen lak. Dit beschermt het materiaal tegen water en ruig weer, zodat je altijd en overal kunt genieten van de elektrische fiets. Het zou natuurlijk een beetje jammer zijn als een fiets in een stortbui volledig uit elkaar valt.

Diodra S3 e-bike
De lichte fiets (Afbeelding: Diodra)

De kabels en motor zijn mooi weggewerkt in het bamboeframe van Diodra’s S3, zodat hij er strak uitziet. En het beste is dat de fiets kan worden aangepast aan jouw wensen, van kettingspanning tot compatibiliteit met riemaandrijving en remuitlijning.

De elektrische fiets van bamboe komt ook met een slimme motor die zelf kan schakelen. En met een speciale app die Diodra binnenkort zal lanceren, kun je je maximale rijsnelheid kiezen, 25 kilometer per uur in de EU en 32 kilometer per uur in de VS.

Een motor waar je u tegen zegt

De superlichte bamboe e-bike van Diodra heeft een speciaal ontworpen batterij die ze 300 Wh aan stroom geeft en zo’n 4.000 keer kan worden opgeladen. De S3 heeft maar 3,5 uur nodig om helemaal op te laden. Dat is voor e-bikebegrippen enorm snel.

De slimme motor van Diodra heeft een actieradius van maar liefst 100 kilometer en geeft je 250 watt aan kracht. Voor de S3 kun je de gewenste snelheid instellen met de speciale app. Op dit moment kun je de bamboe e-bike van Diodra online reserveren via deze link. Wanneer hij officieel wordt gelanceerd, is nog niet bekend.

Die elektrische fiets is stiekem een stukje gezonder dan de normale

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen