Walg je van Parasyte: The Grey op Netflix? Kijk deze series dan vooral niet

Films & Series Rik Claessen 13 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Parasyte: The Grey op Netflix laat menig streamer flink walgen. Maar het is niet de enige gruwelijke serie die de streamingdienst te bieden heeft.

Een gloednieuwe serie op Netflix weet kijkers te laten walgen. Parasyte: The Grey is een absurde, maar spannende serie die op het eerste gezicht uit een volledig onverwachte hoek komt. Met gore mutaties, bizarre aliens en een best wel verknipt plot is Parasyte: The Grey op dit moment misschien wel de walgelijkste serie op Netflix.

Dat hoeft alles behalve iets negatiefs te zijn. Als je maag er tegen kan tenminste. Maar waar komt deze serie opeens vandaan? En: is het écht de walgelijkste serie op Netflix? We nemen je eens mee in de wereld van Parasyte en andere walgelijke series, als je het aandurft tenminste.

Waar komt deze walgelijke serie op Netflix vandaan?

Het verhaal van Parasyte: The Grey lijkt zo absurd, dat dit de eerste keer is dat we zoiets te zien krijgen. Niets is minder waar. Want voordat deze serie op Netflix verscheen, gingen er al tal van verhalen aan vooraf. Parasyte: The Grey is namelijk direct verbonden aan een reeks mangaboeken en anime-series.

Eerst werd de manga geschreven, maar Parasyte werd pas echt populair toen de bijbehorende anime verscheen: Parasyte: The Maxim. In die serie volgen we een jongen wiens hand wordt geïnfecteerd door een buitenaardse parasiet. Eigenlijk willen de parasieten de mensheid vernietigen, maar de hoofdpersoon weet zijn nu geïnfecteerde hand om te praten.

Netflix' Parasyte scoort 100% en laat je met nachtmerries achter
(Afbeelding: Netflix)

In 2014 en 2015 verschenen er twee live-actionfilms van Parasyte in Japan. Nu brengt Netflix voor het eerst het verhaal ook in live-actionvorm naar de rest van de wereld. Parasyte: The Grey mag dan wel gebaseerd zijn op de eerdere Parasyte-verhalen, het plot is iets dat volledig origineel is. We hebben zoiets dus nog nooit eerder gezien.

Dit is wat Parasyte: The Grey zo walgelijk maakt

Parasyte: The Grey wordt fantastisch goed ontvangen op Netflix. Waar eerdere series van Netflix die gebaseerd zijn op een anime flopte, weet Parasyte: The Grey ons goed mee te nemen in het akelige verhaal dat het probeert te vertellen. Een akelig en walgelijk verhaal.

In de serie krijgen we namelijk tal van bizarre transformaties te zien. De parasieten waar het verhaal om draait, laten mensen veranderen in rare tentakelmonsters. Je hoeft immers geen parasietexpert te zijn om je in te beelden hoe onprettig, bloederig en goor het is om een tentakel uit je lichaam te zien groeien.

Ondanks die absurde transformaties, blijft het bloed en het verliezen van bijbehorende lichaamssappen wel realistisch. In manga en anime hebben ze er nog wel eens een handje van om bij ieder papiersneetje een bloedfontijn te laten zien. Dat is bij Parasyte: The Grey op Netflix niet aan de orde. Daardoor krijgt de serie een realistische en akeligere sfeer. Combineer de realistische aanpak met tentakels, bloed en parasieten en je hebt een ontzettend walgelijke, maar meesterlijke serie.

Vind je Parasyte: The Grey al erg? Check dan vooral deze series op Netflix niet

Toch niet helemaal uitgegruweld? Dan heeft Netflix nog meer voor je in petto. Dit zijn een aantal series die ons op net zo’n zelfde manier als Parasyte: The Grey weten te laten walgen.

Dahmer

Er ontstond aardig wat controverse rondom deze serie toen die net verscheen. Een van de kritiekpunten op deze Netflix-serie was dat het te bloederig en algeheel onsmakelijk was. Zeker als je je bedenkt dat het allemaal gebaseerd is op waargebeurd verhaal.

Jeffrey Dahmer, Dahmer, Netflix
😰 (Afbeelding: Netflix)

The Haunting of Hill House

Deze serie voelt als ouderwets griezelen in een modern jasje. Het speelt zich af in de meest typische der typische horroromgevingen: een spookhuis. Dat betekent niet dat de serie typisch der typisch is. Er mag dan wat minder bloed en ingewanden in voorkomen dan in Parasyte: The Grey, maar deze serie op Netflix laat je waarschijnlijk eens goed gruwelen.

Mindhunter

Net als bij Dahmer kruipen we bij Mindhunter in het hoofd van seriemoordenaars. Daar komen zoals je verwacht aardig wat macabere beelden bij om de hoek kijken. Wat deze serie op Netflix goed doet is het uitlichten van verschillende seriemoordenaars.

You

Ook bij deze serie is het niveau ‘bloed en ingewanden’ iets minder sterk aanwezig. Dan nog: het verhaal volgt een obsessieve stalker en hoe hij zich steeds dichter naar zijn prooi weet toe te werken. Als je nekharen daar niet van overeind gaan staan, weten wij het ook niet.

Zijn horrorfilms meer je ding? Ook dan zijn er genoeg walgelijke keuzes. Volgens Reddit-gebruikers mag je deze films dan absoluut niet missen:

De 5 goorste horrorfilms die je je kan voorstellen volgens Reddit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen