Lidl’s nieuwe elektrische fiets dat antwoord is op VanMoof

Deals Jeroen Kraak 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij WANT zoeken we naar de beste aanbiedingen voor jou op het internet. Deze keer zijn we beland bij Lidl, die met zijn nieuwe elektrische fietsen VanMoof en Cowboy wil uitdagen.

Lidl is de supermarkt waar je naartoe gaat voor groente, fruit, brood en zuivel. Maar bij de Duitse gigant kun je nog veel meer spullen kopen. Zo biedt het al een aantal jaar een flinke collectie aan elektrische fietsen aan. Nu heeft het bedrijf een nieuw model dat meteen opvalt. Het wil meedoen met de grote jongens als VanMoof en Cowboy.

Lidl gaat de concurrentie aan met VanMoof en Cowboy

De meeste elektrische fietsen van Lidl zijn niet bepaald sexy te noemen. Ze zien er meer uit als een normale stadsfiets met een accu erop. Dat het ook anders kan, bewijst de supermarkt nu met de Crivit Urban.

Deze elektrische fiets van Lidl heeft een ontwerp dat totaal anders is dan zijn vorige modellen. Deze is strak, stijlvol en minimalistisch, iets wat je bijvoorbeeld kent van de e-bikes van VanMoof en Cowboy.

Stijl zoals VanMoof en Cowboy dat hebben is één ding, maar je wilt ook dat je elektrische fiets goed functioneert. Dat is geen probleem met dit model van Lidl. De 360 W accu die in het frame is gemonteerd, is goed voor een actieradius van 70 kilometer. De achterwielmotor van 250 W zorgt ervoor dat hij binnen enkele seconden accelereert tot 25 kilometer per uur.

Zoveel kost de elektrische fiets van Lidl

De slijtvaste riemaandrijving is gemaakt van carbon en daarom onderhoudsarm. Hij gaat mee tot maar liefst 20.000 kilometer. Het gewicht is twintig kilo en daarmee zeker niet heel hoog. Het is zelfs lager dan een VanMoof.

Lidl en Aldi stunten met elektrische fiets en Green Egg-alternatief
Fiets in rap tempo naar de supermarkt voor de perfecte actie. Afbeelding: Lidl)

Dan blijft er een grote vraag over: hoeveel kost de elektrische fiets precies? De prijs valt mee, want voor 1.299 euro is hij voor jou. Dat is dus flink goedkoper dan een Cowboy of een VanMoof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen