Hoe Lionel Messi voor een groot succes voor Apple zorgt

Pop-Culture Jeroen Kraak 28 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Lionel Messi is niet alleen succesvol voor de clubs waarvoor hij speelt. Ook voor Apple is een van de beste voetballers ooit een echt goudhaantje.

Lionel Messi speelde het afgelopen seizoen voor Paris Saint Germain, maar besloot te vertrekken. Zijn nieuwe thuishonk is Miami, waar hij voor het plaatselijke Inter van David Beckham speelt. Sportief misschien niet de meest interessante stap, maar financieel gezien wel. Ook voor Apple trouwens.

Lionel Messi in de Verenigde Staten

Een beetje voetballiefhebber laat de Amerikaanse competitie normaal gesproken links liggen. Zelfs de Eredivisie is nog van een hoger niveau. Toch is de MLS nu opeens een stuk interessanter en dat heeft alles te maken met Lionel Messi. Hij speelt nu in die competitie en dat zorgt voor ontzettend veel aandacht, ook bij Apple.

Inter lijkt onmiddellijk te profiteren, en dan niet alleen op sportief gebied. Mensen komen speciaal voor hem naar het stadion. En het werd deze week ook pijnlijk duidelijk dat ze ook weer het stadion verlaten zodra Lionel Messi gewisseld wordt. De prijzen voor een kaartje van Miami FC zijn vertienvoudigd. Gelukkig kun je de competitie een stuk goedkoper kijken dankzij Apple.

Goed nieuws voor Apple

Apple heeft vorig jaar de wereldwijde rechten gekocht voor de MLS. Dat betekent dat je via Apple TV+ de wedstrijden kunt kijken. Daarnaast heeft het met de competitie een MLS Season Pass, waar alleen de wedstrijden in zijn te zien. Met de komst van Messi is die competitie ineens een stuk populairder.

Dat de Argentijn in de Verenigde Staten speelt, komt mede door Apple. Naast de MLS en Inter Miami heeft ook Apple onderhandeld met de voetballer om ‘m naar de Verenigde Staten te halen.

Over hoeveel meer kijkers de MLS heeft door Messi, doet Apple geen uitspraken. Wel zegt het bedrijf dat het in de week van 19 tot en met 26 juli de drie meest bekeken wedstrijden had via de MLS Season Pass. Deze kijkers kwamen vooral uit Engelstalige en Spaanstalige landen.

Hoewel Messi slechts twee wedstrijden voor Inter Miami heeft gespeeld, lijkt het dus toch een aantrekkingskracht te hebben voor de rest van de competitie en dus Apple TV+.

Apple laat rechten voor Premier League schieten om deze reden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen