Night
Night Apple 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Lockne: maak zelf eenvoudig de perfecte iPhone wallpapers

Wanneer we weer eens door de App Store scrollen, komen we zo af en toe een leuke app tegen, die we graag met jullie delen. Deze keer is dat Lockne. Deze camera-app zorgt in real-time voor de perfecte, zelf-geschoten achtergrond voor je iPhone.

Wanneer je in iOS een foto als achtergrond instelt, past het systeem deze soms automatisch aan, waardoor de foto er niet zo goed uitziet als verwacht. Daarom heeft ontwikkelaar Jonathan Ruiz Lockne uitbracht. Het is een compleet ander soort camera-app waarmee gebruikers met de camera zelf in realtime iPhone-achtergronden kunnen maken én testen.

Passen en meten

Omdat iOS een parallax-effect op de achtergrond heeft en elke iPhone een andere schermgrootte heeft, passen foto’s vaak niet goed op het vergrendelingsscherm en startscherm van je iPhone. Lockne lost dit probleem voor je op, door de afbeeldingen al direct in de juiste grootte te maken zodat je deze gelijk als achtergrond kan gebruiken.

Je hoeft niet beroepsfortograaf te zijn om Lockne kunnen te gebruiken. Het is allemaal heel eenvoudig en wijst zichzelf. Zodra je de app opent, wordt het camerabeeld weergegeven met de interface van het iPhone vergrendelingsscherm erop. Inclusief de tijd, datum, Face ID-pictogram en snelkoppelingen naar camera en zaklamp. Je kan ook kiezen voor een startschermweergave met meerdere app-pictogrammen.

De volgende stap is om het beeld van de iPhone-camera naar wens te positioneren. Met behulp van de voorbeelden van vergrendelscherm en van het startscherm als richtlijn, is het een eitje om ervoor te zorgen dat alles perfect is uitgelijnd. Wanneer je de perfecte afbeelding voor je nieuwe achtergrond hebt gevonden, hoeft je alleen nog maar op de te drukken om je foto op te slaan.

Lockne
Lockne maakt in één keer de perfecte iPhone achtergrond (klik/tap voor groter). Afbeelding: Apple AppStore

Lockne bespaart je een hoop ergernis

De afbeelding wordt vervolgens opgeslagen in je fotobibliotheek, zodat je deze later als achtergrondafbeelding kunt gebruiken. Lockne slaat de foto op in de beeldverhouding van jouw iPhone, zodat de foto precies zo wordt weergegeven op het vergrendelscherm en het startscherm als je hem ook in de app zag.

Ontwikkelaar Jonathan Ruiz zegt over zijn app het volgende:

Met Lockne heb je een camera-app waarmee je in realtime kunt zien hoe een foto eruit zal zien op je vergrendelscherm of als achtergrond van je startscherm vóórdat je de foto maakt. Op die manier kunt je zonder gissen precies zien waar de tijd en datum zullen staan. Nadat je je foto hebt gekozen en de foto hebt gemaakt, stel je deze in als achtergrond in de Foto-app. Je hoeft geen enkele aanpassing meer aan te brengen. Nu kun je eenvoudig je eigen achtergrond op je telefoon maken en weet je dat je elke keer de perfecte afbeelding daarvoor hebt.

 

➔ Lockne is verkrijgbaar in de App Store voor € 3,49. Het vereist een iPhone met iOS 13.2 of hoger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!