Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Logitech G435 Lightspeed: draadloos en betaalbaar

Het lijkt wel of verschillende partijen aan het einde van het jaar allemaal headsets willen uitbrengen. De Logitech G435 Lightspeed is daarbij een nieuw draadloos model. De headset is zeker niet de beste op de markt, maar heeft dan wel weer als voordeel dat hij goed betaalbaar is. En in felle kleuren wordt uitgebracht. Hoewel er ook een saaie zwarte variant is.

Ik heb de Logitech G435 Lightspeed getest op de PlayStation, maar het is ook mogelijk om hem op je pc aan te sluiten via de dongle. Daarnaast is het ook mogelijk om hem via Bluetooth aan te sluiten op je smartphone, mocht je dat willen doen. Ik heb er een tijdje mee gegamet en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Logitech G435 Lightspeed Review

Licht

Het meest unieke van de Logitech G435 Lightspeed is waarschijnlijk te vinden in zijn gewicht. Met 165 gram is het één van de lichtste headsets op de markt. En wanneer je zo’n headset een lange tijd achter elkaar op je hoofd hebt, dan kan dat gewicht een voordeel hebben, want je hebt er geen last van. Bovendien is de band aan de bovenkant die de twee oordoppen aan elkaar vasthoudt van fijn materiaal en klemt het dus niet. Ook als je hem een tijd achter elkaar gebruikt.

Logitech G435
Licht model (Afbeelding: Logitech)

Draadloos gemak

Het grote voordeel dat de Logitech G435 heeft, is dat hij draadloos werkt. Hij wordt geleverd met een dongle. Op die manier kun je hem dus koppelen aan je PlayStation 4 of je pc. Maar met hetzelfde gemak hang je hem dus aan je smartphone. Voor dat laatste vind ik hem niet heel fijn werken, dus is het maar de vraag of je dat zou willen. Maar je zit in elk geval niet te klooien met draden vanaf je headset naar je controller. Dus als je even iets te drinken wil pakken, dan leg je de controller neer en houd je gemakkelijk de headset op.

Makkelijk draadloos gamen (Afbeelding: Logitech)

Goed betaalbaar

Meestal betekent een draadloze headset dat je er gelijk de hoofdprijs voor betaalt. Maar dat valt met de Logitech G435 Lightspeed heel erg mee. Hij heeft een adviesprijs van 79,99 euro en voor die prijs zien we hem ook bij de verschillende webshops. Dat is echt een goede prijs voor een draadloze headset, omdat ze meestal over de honderd euro gaan. Dus wanneer je altijd getwijfeld hebt of een draadloze headset iets voor jou is, dan is dit het moment om een keer te kijken of het bij je past.

Logitech G435 Lightspeed
Leuke kleurtjes ook (Afbeelding: Logitech)

Geluid van buitenaf hoor je

Met die prijs hoef je niet te verwachten dat de headset dezelfde kwaliteit hebt als een headset van rond de 150 euro. En dat merk je wel aan het geluid. Deze is in orde, zonder echt indrukwekkend te zijn. Wat ik vooral vervelend vond, is dat je wel erg veel geluid van buitenaf hoort. En dat je van buitenaf ook hoort wat voor geluid er door de koptelefoon komt. Dus wanneer één van mijn kinderen aan het gamen was, kon ik wel heel erg goed horen wat er in de game gebeurde. Als je alleen bent, dan is dat niet echt een probleem, maar in een groter huishouden is dat wel iets om rekening mee te houden.

Logitech G435 Lightspeed
Niet echt geluidsdicht (Afbeelding: Logitech)

De Logitech G435 Lightspeed is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!