Corsair M65 RGB Ultra: een uitstekende gamingmuis

Games Jelle van Es 18 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Onlangs ben ik aan de slag gegaan met de Sabre RGB Pro Wireless muis. Dat is echt een fijn product om mee te gamen. Bovendien is hij qua design lekker basic, waardoor je hem ook perfect voor werk kan gebruiken. De M65 RGB Ultra is van een iets kaliber. Dit is echt een muis die schreeuwt om mee te gamen.

En dat heb ik dan ook gedaan. Met name met Battlefield 2042 ben ik er mee losgegaan en daaruit blijkt dat de Corsair M65 RGB Ultra echt van een zeer hoog niveau is, waarbij je enerzijds heel precies kan spelen en anderzijds de beschikking hebt over heel wat handige features. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Corsair M65 RGB Ultra Review

Ligt heerlijk in de hand

Waar het design van de Sabre RGB Pro Wireless basic is, daar voelt de M65 RGB Ultra echt gemaakt te zijn voor mijn hand. Aan de linkerkant heb je een mooie inkeping waar je je duim (ik speel met mijn rechterhand uiteraard) mooi kan laten rusten, terwijl je tegelijkertijd daar drie actieknoppen hebt om te gebruiken. Hij is bovendien lekker licht, hoewel je hem met gewichten iets kan verzwaren wanneer je daarvan houdt. Ik kon er in elk geval zonder problemen en met veel plezier uren achter elkaar mee aan de slag gaan.

Ligt goed in de hand (Afbeelding: Corsair)

Diverse knoppen om mee los te gaan

Eén van de sterkste punten van de M65 RGB Ultra is dat hij goed gevuld is met knoppen. Er zijn er in totaal acht op te vinden. Dat is voor de meeste games eigenlijk te veel, maar wanneer je een MMORPG zoals World of Warcraft nog altijd veel speelt, dan is het handig om een aantal van de extra knoppen toe te wijzen aan een bepaalde actie. Maar ook bij een shooter als Battlefield 2042 blijkt dat een paar van die extra knoppen een meerwaarde hebben om snel en makkelijk te wisselen tussen de verschillende gadgets en gear.

Diverse knoppen (Afbeelding: Corsair)

Handige software

Als je alles uit de M65 RGB Ultra wil halen, dan moet je gebruikmaken van de iCue Software, die met alle gear van Corsair werkt. Naast dat je dar de lichtjes kunt aanpassen, altijd leuk voor de gamers, is het mogelijk om daar de verschillende knoppen bepaalde functies te geven, waardoor ze nuttiger gebruikt kunnen worden. De software is zeer gebruiksvriendelijk en binnen de kortste keren heb je de muis zo ingesteld dat hij perfect bij jou past.

Corsair M65 RGB Ultra
Je past alles zelf aan (Afbeelding: Corsair)

De Corsair M65 RGB Ultra is zeer precies

En als je daar toch mee bezig bent, dan kun je ook de gevoeligheid van de M65 RGB Ultra aanpassen. De optical sensor van de muis heeft 26.000 DPI, waardoor je ervoor kan kiezen dat je met een kleine beweging al veel kan bewegen met je cursor. Maar als het allemaal te gevoelig is, dan is het ook mogelijk om in de software het geheel aan te passen naar jouw smaak. Ikzelf vind het fijn als ik echt een beetje met mijn hand moet bewegen om die manier alles aan te sturen. De sensor werkt bovendien goed op verschillende ondergronden, waardoor je hem er altijd makkelijk bij kan pakken.

Precisie (Afbeelding: Corsair)

De M65 RGB Ultra is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen