Tesla start levering van hernieuwde Tesla Model X

Elektrische auto's Wesley Akkerman 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla begint met de levering van de hernieuwde Tesla Model X. Dat gebeurt tijdens een klein evenement met de eigenaars van de elektrische auto’s. Eén van die eigenaars maakte een korte video waarin hij de binnenkant van zijn Model X laat zien. Zo kan iedereen even meekijken hoe de auto’s er in het echt uitzien van binnen.

Begin 2021 was het feest voor eigenaars van de hernieuwde Tesla Model S. Toen leverde de autofabrikant namelijk de eerste modellen van de elektrische auto met een nieuw, uitgebreid dashboard. En nu is het aan de beurt van de Model X-eigenaars. Het bedrijf leverde onlangs de eerste auto’s af bij zijn klanten.

Tesla Model X met hernieuwd dashboard

Een lid van de Tesla Motorclub maakte een video van het kleinschalige evenement waar de fabrikant de auto’s leverde aan klanten. De maker van de video biedt zijn excuses aan voor de kwaliteit, want diegene is niet gewend online video’s te plaatsen. Toch krijgen we een goede inkijk en zien we hoe anders het dashboard is.

Je ziet dat de Tesla Model X overgeheveld is naar 2021 met een groot, horizontaal geplaatst touchscreen. Ook zit er achterin een kleiner scherm. Daarnaast verbeterde het bedrijf het interieur, waardoor er meer dan genoeg verbeteringen zijn. Dat mag ook wel voor een auto die 94.000 dollar kostte (zo’n 81.000 euro).

Zes zitplaatsen in de Model X

De elektrische auto’s die Tesla leverde tijdens het evenement hebben allemaal zes zitplaatsen. Het is echter niet duidelijk of dit de enige configuratie is die de fabrikant momenteel levert. Hoe het ook precies zit: het moet voor kopers van dit model heel fijn zijn eindelijk hun auto in ontvangst te nemen.

Wil je er nu nog eentje kopen, dan kun je lang wachten. De aanhoudende chiptekorten slaan de auto-industrie niet over, waardoor veel nieuwe auto’s langer op zich laten wachten. De kans is groot dat wanneer je nu een Model X Plaid bestelt, die pas ergens in juli 2022 of september 2022 geleverd wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tesla Motorclub

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen