Gamingmuis review: de Corsair Sabre RGB Pro Wireless

Games Jelle van Es 27 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je een fanatieke gamer bent met een dikke pc, dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Een goede gamingmuis helpt enorm wanneer je veel gamet. De Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis is er daarbij één in het hogere segment van gamingmuizen. Het is zoals de naam al doet vermoeden een draadloze gaming muis met een aantal fijne elementen.

Het is daarbij mogelijk om gebruik te maken van een USB-dongle om de Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis makkelijk aan te sluiten. Maar het is ook mogelijk om hem via Bluetooth te verbinden wanneer je dat liever doet. Daarmee is de muis ook met andere apparaten te gebruiken, ook al heb ik hem alleen op mijn pc getest. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Corsair Sabre RGB Pro Wireless Review

Draadloos en licht

De Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis is dus een draadloze muis. Mocht de batterij op zijn, dan kun je hem met een USB-C kabel opladen en dan nog steeds gebruiken. Dat is dus wel zo handig. De batterij zelf gaat echt een tijd mee. Wanneer je hem gebruikt met de dongle, dan gaat hij zo’n 60 uur actief mee. Met Bluetooth zou het zelfs 90 uur zijn. Met een gewicht van zo’n 79 gram is hij ook vederlicht te noemen. Het is echt zo’n muis die je met plezier de hele dag gebruikt en naar uitkijkt om er mee te gaan werken.

Handig draadloos (Afbeelding: Corsair)

De Corsair Sabre RGB Pro Wireless ligt lekker in de hand

Het helpt daarbij ook dat de Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis lekker in de hand ligt. En dat had ik van tevoren eigenlijk niet verwacht. Het ziet er namelijk simpel uit zonder vreemde dingen. Dat terwijl je heel wat muizen op de markt zijn met verschillende inkepingen om lekker in de hand te liggen. Maar soms is een simpel design gewoon hetgeen dat het beste werkt. Wel had hij hier en daar wat meer ribbels mogen hebben voor wat meer houvast. Soms glijd je na een tijdje intensief game van de knoppen af en dat is niet zo fijn.

Voelt goed (Afbeelding: Corsair)

Erg precies

Ik ben zelf iemand die redelijk veel beweegt met zijn muis. Ik vind het dus niet zo fijn als mijn muis met elke lichte beweging de andere kant op schiet. Maar er zijn genoeg gamers die dat wel fijn vinden. Voor hen is de Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis perfect. Met 26.000 DPI kun je instellen dat je bij lichte bewegingen je muiscursor flink verplaatst. Op die manier kun je dus erg precies aan het werk gaan. Daarnaast werkt hij met een snelle verbinding, die zes keer sneller zou zijn als een standaard draadloze verbinding.

Kleine bewegingen maken (Afbeelding: Corsair)

Handige software om van alles in te stellen

Met de Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis krijg je ook handige software. Het gaat om iCue, waar Corsair al een tijdje mee werkt. Het is software die zeer gebruiksvriendelijk is en waarbij je van alles en nog wat kunt instellen. Zo kun je daar bepalen wat de verschillende knoppen voor functies moeten krijgen, bepaal je met welke DPI Preset je wil gaan werken, zie je hoelang de batterij nog mee gaat en kun je natuurlijk de verschillende lichtjes op je muis aanpassen. Op die manier krijg je de ervaring zoals je dat wil hebben.

Bepaal zelf hoe je alles wil hebben (Afbeelding: Corsair)

De Corsair Sabre RGB Pro Wireless muis is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Creatievelingen tonen Call of Duty-levels gemaakt van LEGO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen