Doodenge film van Nicolas Cage kan de beste horror van de laatste jaren worden

Films & Series Jeroen Kraak 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Veel fans zijn in de ban van de aankomende horrorfilm van Nicolas Cage. Het kan volgens hen een van de beste horrors van de afgelopen jaren worden.

In 2024 worden fans van horror echt verwend. We hebben al films zoals Late Night with the Devil en Immaculate gezien, en er zijn er ook nog eens een flink aantal onderweg. Waar fans misschien wel het meest naar uitkijken, is de nieuwe film van Nicolas Cage.

Longlegs, zoals de film heet, draait vanaf 11 juli in de bioscoop. Fans zijn nu al in de ban van de horror door de angstaanjagende trailer.

Hier gaat de horror Longlegs over

In Longlegs speelt Maika Monroe een beginnende FBI-agent die een cold case wil oplossen om een satanische seriemoordenaar op te sporen. Deze moordenaar wordt gespeeld door niemand minder dan Nicolas Cage. Tijdens haar speurtocht ziet ze steeds meer connecties. Sterker nog, ze blijkt een persoonlijke band met de seriemoordenaar te hebben.

De horror is gemaakt door Oz Perkins. Hij regisseerde en schreef eerder al een aantal andere films zoals Gretel en The Blackcoat’s Daughter, maar deze films waren niet heel populair. Dat lijkt echter anders te zijn bij Longlegs.

Misselijk worden van Nicolas Cage

Verschillende recensenten hebben de film al gezien en zij zijn lovend. Alle elf recensies die tot nu toe zijn geplaatst, zijn positief. De cijfers liggen enorm hoog. Zo geeft Slashfilm de film met Nicolas Cage zelfs een 10. “Dit is de angstaanjagendste horror van 2024. Deze film kruipt onder je huid.” Flickering Myth noemt het zelfs de engste film van dit decennium.

Inverse geeft de film een dikke acht: “Longlegs is de kenmerkende esthetiek van Perkins op maximaal volume. De film blijft in je gedachten en voel je zelfs in je buik.”

En dat laatste zal best wel eens kunnen gebeuren. De Nicolas Cage-film zou een aantal van de eerste kijkers zelfs al misselijk hebben gemaakt. Het is somber en gruwelijk tegelijk. Een aantal vergelijkt de horror dan ook met Silence of the Lambs. Een echte horrorklassieker die veel mensen is bijgebleven en een voorbeeld is voor menig horrorfilm.

Wil je zelf kijken, dan moet je dus naar de bioscoop. De film draait vanaf 11 juli in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen