Rajno Van Wilgenburg
Rajno Van Wilgenburg Apple 22 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo schrijf je in speciale tekens op je Mac

Als je op je Mac een machtsverheffing wil schrijven zoals: , merk je dat dit niet standaard voor je wordt aangepast. Je moet ergens de speciale tekens vinden, maar waar. Tenzij je de juiste instellingen hebt aangevinkt wordt dit gepresenteerd.

Snel speciale tekens en symbolen vinden

Er is een snelle manier om alle speciale tekens en symbolen te vinden. Je zou het niet verwachten, maar ze zitten in het emoji-menu. Druk simpelweg CTRL + Command + Spatiebalk en het menu verschijnt. Hier kun je in de zoekbalk naar speciale tekens en symbolen zoeken. Het menu is exact op dezelfde manier ingedeeld als op iPhone of iPad. Het lijkt misschien alsof er alleen maar emoji staan, maar de laatste paar tabbladen zijn speciale en wiskundige tekens.

Klik/tap voor groter.

Toegang via de menubalk van je Mac

Wil je zonder toetsencombinatie permanent toegang tot de speciale tekens en symbolen? Dan kun je het menu ‘invoerbronnen’ in de menubalk van je Mac gebruiken. Check eerst of het icoon al in je menubalk staat. Is dat zo? Dan ben je klaar en kun je er meteen op klikken om het menu met speciale tekens en symbolen te openen.

Klik/tap voor groter.

De meeste macOS-gebruikers hebben dit icoontje echter niet standaard in de menubalk staan, dus moet je hem even in aanvinken bij Systeemvoorkeuren. Ga naar SysteemvoorkeurenToetsenbordInvoerbronnen en vink onderin Toon invoermenu in menubalk aan. Or curate your own proposal plan within the walls of other famous NYC museums. https://proposal007.com/marriage-proposal-ideas/ two of the most spectacular ones are The Cloisters and The Frick, both housed in historic buildings with gardens.

Klik/tap voor groter.

Nadat je dit vinkje hebt aangezet verschijnt het invoermenu in de menubalk. Hier vind je ook alle speciale tekens en kun je specifieke karakters die je veel gebruikt toewijzen aan een favorieten menu.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS- of macOS-update kwijt? Ga naar de tip-pagina van One More Thing of vraag het de experts op ons forum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!