Internet op vakantie: zo krijg je een betere wifi verbinding in ieder hotel

Tech Lisanne Beijen 22 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen die op vakantie gaan vinden het heerlijk om even te ontsnappen aan hun dagelijkse (sociale) verplichtingen. Helemaal offline zijn is echter haast niet meer mogelijk tegenwoordig, en ook niet altijd wenselijk. Daarom hier de beste tips voor de beste wifi wanneer je in een hotel bent.

1. Check voordat je een hotel boekt waar ze de beste wifi hebben

Als je op de bonnefooi rondtrekt en geen hotels wilt boeken dan is het lastig om te selecteren op dit criterium. Als je echter al van te voren een hotel, hostel of iets soortgelijks gaat boeken, kun je natuurlijk het beste het internet raadplegen. Als je weet dat je veel gebruik wilt gaan maken van wifi, check dan bijvoorbeeld op TripAdvisor in de reviews wat gasten te zeggen hebben over de wifi.

Daarnaast kun je ook checken of je hotel in de buurt is van een plek waar sowieso (goede) wifi is, zoals een Starbucks, McDonalds of een bibliotheek.

wifi

2. Neem een eigen reis-router/dongel mee

Gratis wifi betekent niet altijd goede wifi. Wil je er zeker van zijn dat je verbinding niet continu hapert, dan is het verstandig om je eigen dongel of reis-router mee te nemen. Dit hoeft niet veel te kosten, maar bespaart wel veel frustratie.

3. Vraag om een kamer in de buurt van de wifi hotspot

Als je in het hotel moet inchecken dan is het handig om te vragen of je een kamer kunt krijgen die dichtbij de router is. De kans bestaat dat men geen idee heeft waar die zich bevindt, maar wie niet waagt wie niet ..

wifi

4. Maak een hotspot van je laptop

Als je geen dongel hebt meegenomen dan kun je ook het Ethernet van je laptop delen, of de draadloze verbinding er van. Er bestaan verschillende apps die je helpen om van je laptop een wifi-hotspot te maken. Check bijvoorbeeld Connectify voor je Windows device.

wifi

5. Vergeet je VPN niet

Het wifi-netwerk in je hotel is waarschijnlijk openbaar beschikbaar en onbeveiligd. Gebruik het daarom niet zomaar om je bankafschrift te checken of om nieuwe hotels mee te boeken. Je verbinding is een stuk veiliger en anoniemer wanneer je gebruik maakt van een VPN. Wil je nog een aantal redenen waarom je een VPN zou moeten gebruiken? Check ze hier. Overtuigd? Bekijk dan hier de beste VPN-diensten voor Android, iOS, Chrome en torrenting.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen