MacBook Pro met Fast Charging alleen als consumenten extra betalen

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe MacBook Pro is eindelijk in staat om gebruik te maken van Fast Charging. Via deze weg is het mogelijk om de laptop een stuk sneller op te laden dan voorheen. Al moet je daar als consument wel extra voor betalen.

Althans, de consument die kiest voor het basismodel MacBook Pro met het 14-inch beeldscherm. Want ja, voor €2249 hoef je niet te verwachten dat je zomaar alle functionaliteiten krijgt. Toch?

Extra betalen voor 96W adapter

Om gebruik te kunnen maken van de snellaadmogelijkheden van de MacBook Pro heb je de 96W USB-C adapter van Apple nodig. Een adapter die je bij bijna alle samenstellingen van de nieuwe laptop krijgt, behalve bij het basismodel met het 14-inch beeldscherm. Kies je voor dat model, dan kost de adapter je nog eens €20 extra.

Nu is €20 natuurlijk niet heel veel geld als je het vergelijkt met het bedrag dat je uitgeeft voor je nieuwe laptop, maar het gaat om het principe. Want als jij €2249 neerlegt voor een gloednieuwe laptop, dan mag je wel verwachten dat je gewoon alle functionaliteiten kunt gebruiken. Dat Apple ervoor kiest om consumenten extra te laten betalen is, wat mij betreft, bijna asociaal te noemen.

MacBook Pro
Sneller laden kost meer geld! (Afbeelding: Apple)

Al helemaal, omdat de Fast Charge technologie wel prettig is om te gebruiken. Wanneer je hand weet te leggen op een 96W-adapter is het mogelijk om je laptop in no-time op te laden. De nieuwe MacBook Pro is in slechts 30 minuten tijd voor 50% opgeladen. Zeker gezien de uitstekende accuduur waar de Apple Silicon-laptops over beschikken een zeer prettige ontwikkeling.

De nieuwe MacBook Pro

De nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro zijn beiden natuurlijk voorzien van een hoop andere verbeteringen, toevoegingen en features. Zo biedt de laptop weer een hoop aansluitingen aan, is de Touch Bar verleden tijd en beschikt het over een gloednieuw beeldscherm.

Apple’s Unleashed evenement: deze producten werden aangekondigd

Meer weten over de nieuwe MacBook Pro of alle andere aankondigingen die Apple eerder deze week deed? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen