Garantie MacBooks met coatingproblemen opnieuw uitgebreid

Apple rmens 22 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Een aantal MacBooks wordt geplaagd door een hardnekkig probleem. Er ontstaan beschadigingen in de coating van het scherm en soms laat deze helemaal los. Apple is op de hoogte en lanceerde in 2015 een programma voor verlengde garantie.

Begin dit jaar werd de verlengde garantie uitgebreid. Bezitters van een MacBook met coatingproblemen kunnen vier jaar na aankoop een gratis reparatie krijgen. Nu heeft Apple het programma opnieuw uitgebreid.

Meer MacBooks met verlengde garantie

Volgens interne documenten die in handen zijn van MacRumors geldt de verlengde garantie op het scherm ook voor de nieuwste MacBooks. Blijkbaar ontstaan ook bij de nieuwste MacBook Pro en 12-inch MacBook beschadigingen in de schermcoating. Deze modellen komen in aanmerking voor vier jaar garantie:

  • 13-inch MacBook Pro: Early 2013, Late 2013, Mid 2014, Early 2015, 2016 en 2017.
  • 15-inch MacBook Pro: Early 2013, Late 2013, Mid 2014, Mid 2015, 2016, en 2017.
  • 12-inch MacBook: Early 2015, Early 2016 en Early 2017.
Klik/tap voor groter.

Hoe de coatingproblemen ontstaan is nog steeds onduidelijk. Apple laat niets los over de oorzaak, maar het vermoeden is dat de toetsen of behuizing het scherm raken wanneer de laptop is dichtgeklapt.

MacBook laten repareren

Heeft jouw MacBook last van dit probleem? Vraag dan bij Apple service aan via de support-website. Klik hier op Mac en zoek vervolgens naar Scherm of weergavekwaliteit. Vervolgens kun je een afspraak maken om je MacBook in te leveren of op te sturen. Als het serienummer wordt gevraagd, kun je dit vinden door linksboven op het Apple-icoon te klikken en te kiezen voor Over deze Mac. Alle medewerkers zouden op de hoogte moeten zijn van de verlengde garantie voor het probleem dat ook wel als ‘Staingate’ bekend is geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen