Een van de beste maffia-series ooit krijgt eindelijk een nieuw deel

Films & Series Jeroen Kraak 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Er zijn al veel legendarische maffia/gangster-series geweest. Denk bijvoorbeeld aan The Sopranos, Boardwalk Empire, maar ook modernere versies zoals Gangs of London en Peaky Blinders. Binnenkort krijgt een andere legendarische titel een nieuw deel: Gomorrah.

Op een of andere manier weten series over maffia en echte gangsters ons te boeien. Het is spannend en geeft ons een kijkje in de keuken waar we in ons dagelijks leven hopelijk niet mee te maken hebben. Er zijn dan ook genoeg series die over dat onderwerp gaan. Een daarvan is Gomorrah, en die krijgt nu een nieuw deel.

Gomorrah terug op televisie

Het vijfde en laatste seizoen van Gomorrah dateert uit 2022. In deze Italiaanse serie zien we het wel en wee van een groep gangsters uit de Italiaanse stad Napoli. Veel meer maffia kan je het echt niet krijgen. De serie zat bomvol actie en met telkens andere allianties en continu verraad mag je Gomorrah een echte achtbaan noemen.

Hoewel het einde van het vijfde seizoen niet veel hoop bood op nog een vervolg komt die er wel. Nou ja, een soort van. Er komt namelijk een prequel van Gomorrah uit. Dat wil zeggen dat we gaan kijken naar gebeurtenissen die zich voor de laatste serie hebben afgespeeld.

Nog even geduld voor maffia-actie

Sky Italia, de maker van Gomorrah, wil vanwege het twintigjarig bestaan van de zender een prequel uitbrengen. Deze focust zich op het verhaal van Pietro en moet laten zien hoe hij aan de macht kwam. We zien hoe hij opklom van straatjongen naar de meest meedogenloze baas van de Napolitaanse maffia.

Helaas is nog niet bekend wanneer de prequel van Gomorrah precies uitkomt en waar je deze kunt kijken. De originele serie is te vinden op Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Videoland en het pluspakket van KPN. Dikke kans dus dat je vast wel een van de diensten hebt om je alvast voor te bereiden op een nieuwe maffia-strijd.

Binnenkort betaal je waarschijnlijk nog meer voor je Netflix-abonnement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen