Maker Stardew Valley komt met gloednieuwe game: Haunted Chocolatier

Games Jelle van Es 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Stardew Valley is een game die alweer in 2016 uitkwam en gelijk een grote hit was. In de game is het aan de speler om zijn eigen leven op te bouwen rondom de boerderij. En nu heeft de maker daarvan zijn nieuwe game aangekondigd: Haunted Chocolatier.

Qua stijl lijkt Haunted Chocolatier wel op Stardew Valley. Daardoor zou je denken dat het een soort van uitbreiding is. Maar volgens Eric “ConcernedApe” Barone gaat het hier om een gloednieuwe titel.

Stardew Valley-maker brengt Haunted Chocolatier

Haunted Chocolatier is qua stijl dus herkenbaar voor de Stardew Valley-speler, maar je doet er wel iets anders. Het lijkt er op dat je in de game de controle krijgt over een grote chocoladefabriek. Het is dan zaak om die goed te laten draaien en tijdens de game op zoek te gaan naar verschillende ingrediënten. Dat doe je in de natuur en doet denken aan de gevechten in de mijnen in de andere game. Uiteindelijk kun je dan op die manier heerlijke chocolade maken en die verkopen in de winkel. Althans, dat is hetgeen dat we kunnen afleiden uit de eerste trailer van de game, die je hieronder kunt bekijken.

Naast het onderhouden van je chocoladefabriek, zul je in Haunted Chocolatier net als in Stardew Valley relaties kunnen aangaan met de mensen die bij het dorpje wonen. Je kunt verschillende gesprekken voeren en daarin keuzes maken. Ook zien we de mogelijkheid om cadeaus te geven, waardoor jouw relatie verbeterd. Op die manier moet dit ook een game gaan worden waar je een hele tijd mee los kan gaan.

Nog even wachten

Het is nog niet bekend wanneer Haunted Chocolatier precies verschijnt. Stardew Valley werd destijds door enkel Barone gemaakt, maar inmiddels heeft hij een team om zich heen, waardoor het hopelijk niet al te lang gaat duren. Of daarmee zijn vorige ook geen updates meer krijgt, dat is niet bekend. Maar die game is inmiddels wel heel erg uitgebreid, dus zouden we ook niet echt weten wat er nog in gedaan moet worden.

Topgame Stardew Valley is binnenkort gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen