Weggestuurde Mandalorian-actrice Gina Carano haalt uit naar Disney

Films & Series Jeroen Kraak 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De inmiddels soap tussen Gina Carano en Disney krijgt een nieuw hoofdstuk. De actrice haalt flink uit naar het bedrijf.

De wereld lag aan de voeten van de 38-jarige Gina Carano. De voormalige vechtsportster leek de kant op te gaan van The Rock en een van de populairste actrices te worden. Inmiddels is ze een persona non grata geworden en bij Disney uit The Mandalorian getrapt. Ze haalt nu uit naar het bedrijf van Mickey Mouse.

De Gina Carano-soap gaat door

Er was al een tijdje ophef over Carano. De vrouw stuurde en deelde nogal bijzondere berichten op social media. Een post waarin ze zei dat Republikeinen hetzelfde ondergaan als de Joden tijdens de Holocaust ging Disney te ver. Het wil nu niet meer samenwerken met de actrice en we zullen haar dan ook niet meer zien in The Mandalorian.

Verbannen Gina Carano krijgt mogelijk vervanger in The Mandalorian

Carano laat nu weten dat ze gepest werd door Disney en Lucasfilm tot aan haar ontslag. “Ik ben door een lastige tijd gegaan, maar ik heb nu zoveel gezien. Er wordt gepest en ik heb dit eerder gezien. Ik ben echt niet de enige, dat weet ik zeker. Ik kan een verhaal delen waarmee het beeld compleet kantelt, maat dat kan niet omdat ik dan een vriend moet verraden. Iedereen is bang om hun baan te verliezen,” laat Carano weten tijdens een speciale aflevering van The Ben Shapiro Show.

Verschil van inzicht

Het is opmerkelijk dat Carano er nu pas mee komt, aangezien ze al een aantal keer eerder door het bedrijf is gewaarschuwd over haar social mediagebruik. Ze liet zich eerder negatief uit over Black Lives Matter, de LHBT-community en deelde ook al nepnieuws over de Amerikaanse verkiezingen.

Zelf heeft ze het gevoel dat ze ontslagen is omdat ze een andere mening heeft. Ze zochten volgens haar een stok om mee te slaan. Volgens haar zocht Lucasfilm dan ook een artiest om haar karakter weg te halen en een ander daarvoor in de plaats te zetten om het vervolgens op Twitter te zetten. Dat was volgens haar slechts een van de voorbeelden.

Ondertussen zijn er ook mensen die haar graag terug willen. Zo is een petitie al 60.000 keer ondertekend om haar weer in The Mandalorian te krijgen. Waarschijnlijk gaat Disney hier geen gehoor aan geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen