Samsung kijkt naar de toekomst met nieuwe AR-bril (en zo ziet dat eruit)

Gadgets Wesley Akkerman 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Samsung een serieuze poging doet tot het bouwen van een augmented reality-bril. Zo blijkt uit nieuwe, gelekte video’s. De video’s zijn gelekt door het Twitteraccount WalkingCat, dat in het verleden al vaker juiste informatie gepubliceerd heeft over gadgets die nog aangekondigd moesten worden.

Er zijn twee video’s vrijgegeven, waarin gesproken wordt over een Samsung Glasses Lite. We zien in de video’s allerlei dingen die we zouden kunnen doen met de slimme bril. Denk dan aan het projecteren van een gigantisch, virtueel scherm waar je je favoriete videogames op kunt spelen.

Samsung Glasses Lite te zien in gelekte video’s

Maar er zijn nog veel meer dingen mogelijk. Zo kun je een privébioscoop opzetten en films kijken op een groot scherm, de bril gebruiken als een computermonitor of gebruikmaken van een soort zonnebrilmodus. Daarnaast kun je nog denken aan een first-person scherm voor de beelden die je drone op dat moment maakt.

Dan is er de tweede video waarin we meer te zien krijgen over de Samsung Glasses Lite, zoals de augmented reality-bril vooralsnog genoemd wordt. In deze video worden de smart specs echter de Samsung AR Glasses genoemd, maar vermoedelijk gaat het hier over hetzelfde product.

Bekende features

In de tweede video is te zien hoe de augmented reality-bril de digitale wereld mixt met de echte wereld. Dergelijke concepten zijn niet nieuw. Mocht je al bekend zijn met de Microsoft Hololens of de Magic Leap-bril, dan heb je ook meteen een goed idee van wat de bril van de Galaxy smartphone-maker precies kan.

Een ander opvallend element uit de video’s is dat Samsung bedacht heeft dat we de bril bedienen met een smartwatch, uiteraard eentje uit het Galaxy Watch-aanbod. Dat is wellicht net even wat toegankelijker voor mensen, omdat we als soort nog helemaal niet gewend zijn om in het luchtledige te knijpen en te swipen. Een digitale interface bedienen met hardware is waar ons primitieve apenbrein heel goed op gaat.

AliExpress: 5 opvallend(e) slimme en futuristische brillen uit de toekomst

Samsung is niet de enige

Het is nu wachten op een bevestiging op aankondiging van Samsung. Ondertussen lijkt Apple ook te werken aan zijn eigen augmented reality-bril.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen