Marktplaats: de 5 tofste LEGO-sets die je nu kunt kopen

Gadgets Jeroen Kraak 13 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Van jong tot oud: we spelen stiekem allemaal graag met LEGO. Je kunt de meest bijzondere dingen bouwen. Toch maakt een set alles net wat makkelijker. Er zijn er genoeg op Marktplaats te vinden, maar wat zijn nu de meest bijzondere?

Toegegeven, er staat natuurlijk zeer veel rommel op Marktplaats. Spullen die je nooit van je leven in huis wil halen. Toch zijn er in deze woestijn van prullaria echte pareltjes te vinden. Zo ook op de LEGO-afdeling. WANT-redacteur Jeroen Kraak zet vijf toffe sets op een rij die je nu kunt scoren.

5 toffe exclusieve LEGO-sets op Marktplaats

Op Marktplaats is voor ieder wat wils te vinden wat betreft LEGO. Van een bankgebouw tot een enorm Star Wars-ruimteschip.

LEGO Creator Expert Brick Bank

In de LEGO Creator Expert-lijn zitten de meest gedetailleerde sets. Jouw vaardigheden worden dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Deze sets zijn vaak vrij zeldzaam en dus moet je er snel bij zijn, voordat ze te duur worden.

Bij de LEGO Brick Bank ben je al te laat. Deze set is niet meer te krijgen bij LEGO zelf. Je zal dus moeten zoeken op sites als marktplaats. Daar staat er nu eentje die niet goedkoop is. Eerst kostte die nu 169,99 euro. Nu zal je er 500 euro voor mee moeten nemen.

LEGO Brick Bank
Voor deze bank heb je veel geld nodig. (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars Imperial Star Destroyer

Over bijzondere sets gesproken. Daar valt deze Star Wars Star Destroyer zeker onder. Dit is echt een enorm exemplaar. De gebruiker moet er helaas vanaf omdat die gaat verhuizen naar een flat. En tja, daar is dit ding te groot voor.

Het biedt jou wel kans op een uniek exemplaar, al moet je daarvoor wel een flinke zak geld meenemen. De aanbieder vraagt 550 euro voor dit ruimteschip, waardoor die dus 150 euro goedkoper is dan in de LEGO-winkel. Groot nadeel is wel dat de set al gebouwd is.

Star Wars Marktplaats
Iconisch. (Afbeelding: LEGO)

Charmander op Marktplaats

Wil je een enorme Charmander van LEGO in je huiskamer hebben? Dan is dit je kans op Marktplaats. Gebruiker Hans heeft ‘m in elkaar geknutseld en biedt die nu aan. Hij heeft wel een beetje vals gespeeld aangezien hij voor 80 stenen lijm heeft gebruikt.

Deze Charmander is zeker niet goedkoop. De vraagprijs is 999 euro, maar je kunt al bieden vanaf 650 euro. Verzenden moet in drie delen vanwege het gewicht. Maar goed, dan heb je wel een echte Pokémon van LEGO.

Charmander Pokemon Marktplaats LEGO
Gotta catch ‘m all. (Afbeelding: Rebrickable)

LEGO Ole Kirk’s House

Laten we eerlijk zijn, dit is niet een heel mooi huis, maar het heeft wel een enorme betekenis voor LEGO-fans. Ole Kirk is de oprichter van LEGO en werd in 2012 aan het personeel van de speelgoedfabrikant aangeboden als kerstcadeau.

Deze set is dan ook moeilijk te vinden. Toch kun je ‘m scoren op Marktplaats. De startprijs is 500 euro, maar dan heb je wel iets heel unieks in handen.

LEGO Ole Kirk
Een heel bijzonder huis. (Afbeelding: LEGO)

Volkswagenbus

Niet alle sets die uitverkocht zijn, hoeven heel duur te zijn. Dat geldt voor deze LEGO Creator Volkswagenbus T1. De bus zelf kostte bij lancering 99,99 euro. Op Marktplaats is deze nu te krijgen voor 120 euro.

Inmiddels heeft Lego zelf de T2 uitgebracht, die toch net weer wat anders is. Deze is duurder en blauw. Die is wel gewoon te bestellen via LEGO zelf.

Volkswagen Marktplaats
Droomcamper. (Afbeelding: LEGO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen