Marktplaats is hét Walhalla voor zeldzame Pokémon-kaarten

Pop-Culture Jeroen Kraak 15 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Pikachu is hét symbool voor de Pokémon-franchise, maar niet de allerbeste keuze als het om de kaarten gaat. Op Marktplaats zijn een aantal bijzonder zeldzame en dure Pokémon-kaarten te scoren. Pikachu zit er niet tussen, maar WANT-redacteur Jeroen kwam wel genoeg andere bekende tegen.

Als je in de 90’s en 00’s bent opgegroeid zijn Pokémon-kaarten je hoogstwaarschijnlijk wel bekend. Kans dat je net als ik zo’n oen bent die ze heeft weggegooid is overigens vrij aanwezig. Jammer, want de kaarten kunnen je anno 2022 flink wat geld opleveren. Het bewijs vind je hieronder!

Dure Pokémon-kaarten op Marktplaats

Op Marktplaats zijn flink wat Pokémon-kaarten te vinden. Van hele verzamelingen tot ongeopende pakjes: ze zijn er allemaal. Ik fiets in dit artikel door een aantal losse kaarten uit het aanbod en laat je zien dat je voor sommigen van hen een fortuin nodig hebt om ze te kopen.

#1 Charizard  – €13.500

Pokémon-kaarten Marktplaats
Wat een vlammenwerper. (Afbeelding: Marktplaats/Van Oers)

Het is al lang geleden, maar toen ik nog jong was wilde iedereen een Charizard hebben als hij zijn pakje met Pokémon-kaarten opende. Mij is het nooit gelukt, al had ik wel een Blastoise, Venusaur en Alakazam als zeldzame kaarten (zeg ik nu veel te trots). Toch is een Charizard misschien wel de zeldzaamste. Het is nu de duurste kaart op Marktplaats die wordt aangeboden. Deze komt uit de Skyridge-serie uit 2003. Het hoogste bod staat nu op €3.400. Van dezelfde kaart zijn er meerdere te vinden, dus de grote vraag is of €13.500 echt haalbaar is.

#2 Charizard – €8.250

Pokémon-kaarten Marktplaats Charizard 2
In vuur en vlam (Afbeelding: Marktplaats/kkkkkkkkkk)

Ook op de tweede plaats vinden we een Charizard. Deze is echter uit de eerste serie die alweer dateert uit 1999. Deze is zeer gewild bij verzamelaars van Pokémon-kaarten. Hij heeft een PSA 7 beoordeling. Die organisatie beoordeelt hoe goed kaarten nog zijn. 10 is de hoogste score die behaald kan worden. Deze kaarten gaan qua waarde soms tot in de tonnen.

#3 Umbreon – €7.500

Umbreon Pokémon-kaarten
Deze kaart gaat zwart over de toonbank. (Afbeelding: Marktplaats/Pokemoncardshopnl)

Op plaats 3 vinden we zo’n PSA 10-kaart. Helaas voor de eigenaar is het geen Charizard, maar echt medelijden hoeven we niet met hem te hebben. Het is nog steeds een van de zeldzaamste Pokémon-kaarten. Deze Umbreon komt uit de 1st Edition Neo Discovery-set uit 2003. De eigenaar wil er €7.500 voor op Marktplaats. Veel enthousiasme is er nog niet. De advertentie staat sinds mei online en het hoogste bod is op dit moment €2.000 euro. Je hebt dus nog een kans als je deze wil hebben.

#4 Celebi – €4.000

Pokemon-kaarten Marktplaats Celebi
Celebieden maar! (Afbeelding: Marktplaats/T.A)

Zelf heb ik deze Pokémon nooit gezien, maar goed deze dateert dan ook van na mijn Pokémonfase. Deze Pokémon-kaart komt uit de EX Crystal Guardians-set uit 2006. De eigenaar zit wel erg hoog in de boom op Marktplaats. Want hoewel de kaart een PSA 10-rating heeft, kunnen we zien dat deze rond de $2.500 van eigenaar wisselen op Ebay.

#5 Ho-oh – €4.000

Marktplaats Ho-oh
op naar de Ho-ohgste prijs! (Afbeelding: Skyhighentei)

Nee, dit is niet de uitspraak van een Teletubbie, maar een legendarische Pokémon. Geen wonder dat deze PSA 10-kaart dan ook ontzettend veel waard is. De kaart komt uit de Neo Revelation-set uit 2001. De eigenaar wil er graag €4.000 voor via Marktplaats. Een prijs die overigens is te billijken, aangezien de meest recente versies van de kaart rond de $4.400 de deur uit gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen