Welke Marvel of DC superheld heeft eigenlijk het meeste geld op de bank?

Films & Series Rik Claessen 17 feb 2024
Leestijd: 6 minuten

‘With great power comes great responsibility’. Met een grote portemonnee ook. We hopen dat deze Marvel- en DC-helden dat weten. Want dit zijn de rijkste superhelden

Superhelden zijn niet meer weg te denken uit onze popcultuur. Niet gek aangezien stripboeken met helden al sinds begin vorige eeuw op de markt zijn. En in al die jaren leren we steeds meer over mannen en vrouwen in capes en maillots. Zo onthulde Marvel onlangs nog wat er met Avengers gebeurd als ze met pensioen gaan.

Ook krijgen we steeds meer te horen over de oorsprong van hun superkrachten. Maar wat niet aan de grote klok wordt gehangen is hoe rijk helden eigenlijk wel niet zijn.

Dit zijn de rijkste superhelden van Marvel en DC

Op bijvoorbeeld Batman en Iron Man na, die hun geld als hun superkracht gebruiken, weten we vrij weinig over de financiële status van superhelden. Wij zochten het voor je uit.

Wolverine | Geschatte rijkdom: $1,000,000 tot $10,000,000

Wolverine is al heel erg oud. Niet heel verrassend aangezien hij genezende en herstellende krachten heeft. Dat zorgt er voor dat je heel wat jaartjes kunt sparen.

Het feit dat hij ijzeren klauwen heeft, zich goed weet te redden in een gevecht en ook nog eens spionagekunsten heeft geleerd, maakt hem een waardevolle huurling. Dat brengt ook het nodige geld in het laatje. En zijn zuurverdiende geld hoefde hij niet uit te geven aan huur. Hij woonde bij de andere X-Men. Dan houd je een aardig zakcentje over.

Logan Wolverine Marvel
Logan/Wolverine Bron: 20th Century Fox

Daredevil | Geschatte rijkdom:
meer dan $4,000,000

Matt Murdock, aka Daredevil, komt uit een ontzettend arme buurt in New York: Hell’s Kitchen. Hij heeft erg hard moeten werken om de rijkdom die hij nu heeft bij elkaar te sparen. Zeker als je je bedenkt dat je met boeven in elkaar rammen eigenlijk niet veel verdiend.

Gelukkig verdienen advocaten wel erg veel. En dat is nou precies wat Matt Murdock in zijn ‘gewone’ leven is: een strafrechtadvocaat. Sterker nog: hij heeft zijn eigen advocatenbureau: de Murdock And Nelson Law Firm. Het geld dat hij daarmee verdient, stopt hij in vastgoed. Zo heeft hij een gebouw gekocht in de wijk waar hij opgroeide. Zijn inkomsten als advocaat en als vastgoedeigenaar hebben hem uit zijn ooit zo armoedige beginselen getrokken.

Netflix Daredevil
(Afbeelding: Netflix)

Power Girl | Geschatte rijkdom: $1 miljard

Niet alleen de helden van Marvel beschikken over een haast aristocratische rijkdom. Ook de superhelden van DC kunnen er wat van. Power Girl heeft nog geen debuut in films gemaakt, maar in de stipboeken staat ze bekend als een ware krachtpatser. Vandaar ook haar naam.

Maar ze hadden haar ook slimme computernerdgirl kunnen noemen. Want naast een stel flinke spierbundels, is ze op intellectueel vlak ook iemand om rekening mee te houden. Ze heeft een groot computerbedrijf opgezet, wat zorgt voor een aardige stroom aan passieve inkomsten.

Marvel vs. DC: dit zijn de rijkste superhelden
(afbeelding: DC Comics)

The Wasp | Geschatte rijkdom: meer dan $1 miljard

Een Marvel-held die is geboren in een erg rijke familie. The Wasp ofwel Janet van Dyne is altijd een erg rijke Avenger geweest. Haar rijkdom is niks vergeleken met een paar andere Marvel helden die later op de lijst verschijnen. Toch is het een bedrag waar je u tegen zegt.

Janet van Dyne heeft het geld uit haar familie gebruikt om een succesvol mode-imperium op te zetten. In de stripboeken houdt ze zich ook nog eens bezig met het ontwerpen van de superheldenpakken van de Avengers. Zo harkt ze flink wat knaken binnen.

Ant-Man and the Wasp
Ant-Man and the Wasp. (Afbeelding: Disney)

Blue Beetle | Geschatte rijkdom: $5 miljard

Ted Kord nam de taak van Blue Beetle over van Dan Garret, maar hij had niet de Blue Scarab die Garret zijn krachten gaf. In plaats daarvan was Blue Beetle II afhankelijk van gadgets, die allemaal werden geleverd door Kord Industries, het bedrijf dat hij van zijn vader erfde. Kord is een genie, dus het runnen van het technologiebedrijf was voor hem een fluitje van een cent.

Kord gebruikt zijn bedrijf net zoals Batman Wayne Industries gebruikt. Dankzij de rijkdom van Blue Beetle is hij een grote held geworden met een hoop snufjes en gadgets.

Marvel vs. DC: dit zijn de rijkste superhelden
(afbeelding: DC)

Mister Fantastic | Geschatte rijkdom: $12 miljard

Al sinds zijn Marveldebuut in 1961 is Reed Richards al erg rijk. Dat is grotendeels te danken aan zijn enorme intellectuele vermogen. Hij bezit allerlei patenten, inclusief de lucratieve onstabiele moleculen, die Richards enorme hoeveelheden geld opleverden. Bovendien komt hij uit een rijke familie.

Richards is zo rijk dat hij in zijn eentje verschillende superheldenteams kan financieren, een nieuw hightech hoofdkwartier kan inrichten en tegelijkertijd een nieuwe wereldreddende uitvinding kan bouwen.

Marvel vs DC: dit zijn de rijkste superhelden
(afbeelding: Disney)

Iron Man | Geschatte rijkdom: $80 miljard

Iron Man is waarschijnlijk de eerste superheld waar je aan denkt bij ‘rijke superhelden’. Toch is het goed om nog eens even te benoemen hoeveel deze Marvel mascotte wel niet op zijn bankrekening heeft staan.

Tony Stark komt uit een rijke familie. Voeg daarbij nog eens het geld dat hij verdient met zijn uitvindingen en investeringen en je hebt een haast onuitputbare welvaart.

Zo kan Marvel Iron Man terugbrengen in Avengers: Secret Wars
Staat ‘ie hoor! (Afbeelding: Marvel Studios)

Batman | Geschatte rijkdom: $100 miljard

Het was wel te verwachten dat Batman op dit lijstje staat. Hij is zelfs rijker dan Iron Man en bij uitstek rijker dan bijna alle Marvelhelden. Er is wel eens twijfel over wie rijker is: Iron Man of Batman.

Wayne Enterprises is een veel diverser bedrijf dan dat van Tony Stark. Dat betekent dat zelfs als Bruce Wayne niet de leiding over het bedrijf heeft, hij nog steeds veel geld binnenhaalt.

The Batman, LEGO, DC
(Afbeelding: Warner Bros.)

Aquaman

Aquaman is erg rijk. Koninklijk rijk kun je wel zeggen. Zeker aangezien hij de koning van Atlantis en de oceaan is. De oceaan bedekt het grootste deel van de planeet, en dat betekent dat er veel dingen zijn die Aquaman moet bezitten.

Aquaman is veruit de rijkste held ter wereld in het DC-universum, en hij heeft de gouden shirts om het te bewijzen.

Aquaman is de pijnlijke afsluiting van het DC Universum
Aquaman (Afbeelding: Warner Bros)

Thor | Geschatte rijkdom: meer dan $200 biljoen

Ja, Thor is rijk. Is dat helemaal eerlijk? Niet echt, aangezien het een daadwerkelijke God is. Daar komt ook nog eens bij dat hij op de troon van Asgard zit. Dus reken die inkomsten van God zijn bij de koninklijke welvaart op en je hebt een immens hoog bedrag.

Thors rijkdom als koning van Asgard is niet te overzien. Asgard  heet niet voor niets het Gouden Rijk. Het arsenaal van Thor, geërfd van zijn vader, bevat wapens waarvan de aankoopprijs op aarde de waarde van alles in hele landen zou overtreffen. Dat is verbijsterend, en er wordt niet eens rekening gehouden met de andere schatten van Asgard en hoeveel ze waard zijn in dollars.

Het lijkt misschien alsof het nettovermogen van Tony Stark groter is dan dat van welke andere Avenger dan ook, maar Thor heeft toegang tot meer rijkdom dan Iron Man zich ooit zou kunnen voorstellen.

THOR: LOVE AND THUNDER
Daar sta je van te kijken. (Afbeelding: Marvel)

Veel van deze rijke superhelden hebben inmiddels hun eigen films of series. Dat is niet vanzelfsprekend. Zeker als je tot een van de schurken hoort. Wat ons betreft verdienen deze schurken ook eens wat aandacht op het witte doek:

Deze Marvel- en DC-schurken verdienen hun eigen film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen