Marvel-held leek de toekomst van het MCU, maar verdween in 2023

Films & Series Lucas van de Wetering 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Een van de meest voorkomende Marvel-helden ontbrak dit afgelopen jaar uit ieder MCU-project. En dat is niet positief.

Een van de meest geliefde helden in het Marvel Cinematic Universe (MCU) is in 2023 in geen enkel project voorgekomen. We hebben het hier natuurlijk over de Sorcerer Supreme, Wong. We zagen de geliefde tovenaar voor het laatst in de serie She-Hulk uit 2022.

Het ontbreken van Wong in de afgelopen paar MCU-projecten zegt meer over de toekomst dan dat je zou denken. Het laat namelijk een trend zien die steeds duidelijker wordt bij Marvel.

Wong in het MCU

Wong, gespeeld door Benedict Wong, is de afgelopen paar jaren een veelvoorkomend karakter geweest in Marvel. De eerste keer dat we Wong zagen was in Doctor Strange in 2016. Hier was Wong nog simpelweg de bibliothecaris van Kamar-Taj, maar nu is hij de Sorcerer Supreme.

Sinds zijn debuut in Doctor Strange is Wong een favoriet onder de fans gebleven. Zijn vele verschijningen in verschillende projecten hebben hier zeker aan bijgedragen.

Deze Marvel-held verdween ineens in 2023
(afbeelding: Disney)

In phase 4 van het MCU zat Wong op zijn hoogtepunt. Hij kwam toen voor in Spiderman: No Way Home, Shang-Chi, What if?.. en She-Hulk. Bij bijna al deze projecten had hij wel wat toe te voegen, met name bij de eindscène van Shang-Chi. Hier werd een hele mooie opzet gemaakt voor een nieuwe en interessante verhaallijn.

Te veel Marvel, te snel

Maar helaas stopte de streak van Wong in 2023 en kwam hij in geen enkel project meer voor. En dat hoeft ook niet, hij is niet dé main Marvel-held. Maar zijn afwezigheid laat wel een langdurig probleem van het MCU zien: het is allemaal te veel. Er worden te veel verhaallijnen tegelijkertijd geïntroduceerd en hierdoor wordt het MCU veel te verwarrend.

Sinds het einde van phase 3 (The Infinity Saga) in 2019, zijn er maar liefst acht nieuwe helden/heldenteams geĂŻntroduceerd door Marvel en nog meer verhaallijnen. En geen van deze verhaallijnen is ook nog maar dicht bij hun einde. Doordat er te veel gebeurt, gebeurt er eigenlijk helemaal niks. En daardoor wordt de MCU super verwarrend.

Wongs afwezigheid in 2023 laat zien dat Marvel zich minder moet focussen op het introduceren van nieuwe helden en meer moet focussen op bestaande helden zoals Shang-Chi, die wie we sinds zijn gelijknamige film nooit meer hebben teruggezien. Want het klopt soms echt wat ze zeggen: Less is more.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen