Marvel’s Avengers voor PlayStation 5 bevat pijnlijke privacy-bug

Games Jelle van Es 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Een tijdje geleden werd de game Marvel’s Avengers overgezet naar de PlayStation 5. Op die manier kun je de game spelen terwijl je profiteert van de verschillende voordelen, zoals een betere resolutie en kortere laadtijden.

En deze week kwam er een grote patch uit voor Marvel’s Avengers, die ook uit kwam voor de PlayStation 5. Deze heeft een aantal dingen verbetert en nieuwe content toegevoegd. Maar er is nu ook een opvallende bug opgedoken.

Gevaarlijke bug voor Marvel’s Avengers op de PlayStation 5

Mocht je Marvel’s Avengers spelen op de PlayStation 5, dan doe je er voorlopig even verstandig aan om geen gebruik te maken van de streaming mogelijkheden. Door de bug toont de game namelijk altijd jouw ip adres. En dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Want met zo’n ip adres geef je heel wat informatie weg. Zo kunnen mensen op basis van dat adres een goede inschatting maken van waar je je bevindt en dat wil je natuurlijk niet. De maker van de game is zich bewust van de problemen die er zijn ontstaan. Via hun Twitter-account laten ze weten dat je voorlopig het beste geen streams me de game kunt gaan doen.

Als je Marvel’s Avengers op een ander platform dan de PlayStation 5 speelt, dan is er eigenlijk niks aan de hand en kun je de game gewoon streamen zoals je het gewend bent. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de problemen worden verholpen. Als je de game gewoon lekker voor jezelf speelt, is er overigens ook niks aan de hand, behalve dat je dus je ip adres in beeld ziet, wat enigszins storend kan overkomen.

Dit is wat de update brengt

Naast de bug in de PlayStation 5-versie brengt deze Marvel’s Avengers update ook nieuwe content. Het verhaal gaat verder na Operation: Hawkeye – Future Imperfect. De helden ontdekken een geheim wapenproject dat werd ontwikkeld door AIM en wetenschapper Supreme Monica Rappaccini: de Cosmic Cube. Dit voorwerp is in staat om op onbekende schaal over alle materie en energie in het universum te heersen. En nu is dit wapen terechtgekomen in de handen van het even gestoorde als geniale brein van Advanced Idea Mechanics. Aan jou om de strijd aan te gaan in de nieuwe missie. Ook is er tussen 24 juni en 8 juli het tijdelijke Cosmic Threat Event. Tijdens dit evenement moeten spelers de wereld afspeuren naar kosmische energiesporen die afkomstig zijn van Monica’s superwapen: de Cosmic Cube. Spelers die deelnemen aan speciale Cosmic Threat Event-missies en Cosmic Damage-uitdagingen voltooien, worden beloond met een geanimeerd naamplaatje, uitrusting en andere beloningen. Wil je weten of de game de moeite waard is? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Marvel’s Avengers: Stuk leuker dan gedacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen