Spotify en Sony stellen je droomteam voor het EK samen

Apps Jelle van Es 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het EK 2020 is inmiddels een tijdje onderweg. En er zijn inmiddels al heel wat mooie wedstrijden voorbij gekomen. Daarbij zie je dat verschillende bedrijven graag een graantje willen meepikken. Sony en Spotify komen nu met een grappige tool.

Het gaat om de zogenaamde Artist Dream Team, die gelanceerd is door Sony Music en het werkt met Spotify. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om in te loggen met je account en vervolgens bepalen wat jouw EK 2020-opstelling van artiesten zal zijn.

Je EK-droomteam via Spotify

Het is daarbij mogelijk om je Artist Dream Team door Spotify samen te stellen. In dat geval kijkt de dienst naar wat voor soort artiesten je luistert. Als ik dat doe, dan krijg je heel wat DJ’s met hun dancemuziek waar ik graag naar luister tijdens het werk. De uitzondering op deze regel vinden we op het middenveld. Daar is namelijk de soundtrack van Persona 5 te vinden, wat één van mijn favoriete games van de afgelopen jaren is. En de soundtrack is lekker jazzy. Ook dat is ideaal om mee te werken. Ik gebruik muziek dan ook vooral tijdens het werk voor wat meer motivatie.

Zo kun je hem delen (Afbeelding: Sony / Jelle van Es)

Mocht je niet helemaal tevreden zijn met het team dat automatisch wordt ingevuld door Spotify, dan is het ook mogelijk om zelf je artiesten te selecteren. Wellicht dat je je schaamt voor het luisteren naar bepaalde muziek en je de opstelling wel wilt delen via Social Media. Of dat je gewoon in de spits wat geschreeuw van Slayer wil hebben. Het is allemaal mogelijk. Je kunt gaan spelen met de verschillende opstelling (die overigens altijd in een 4-3-3 wordt uitgebracht) en vervolgens bepalen wie de bondscoach is. Daarbij kun je de profielfoto van je account gebruiken, maar is het ook mogelijk om een andere afbeelding te gebruiken.

Delen

Als je het allemaal hebt gedaan, dan ziet de maker natuurlijk dat je het gaat delen op jouw social media-account. Dat kan je heel makkelijk doen via de afbeelding die er uiteindelijk uitkomt, met daarbij de verwijzing naar Spotify. En dan is het uiteraard maar te hopen dat we tijdens het EK 2020 nog heel wat mooie wedstrijden mee mogen maken.

Spotify lanceert vandaag geduchte Clubhouse concurrent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen