Max Verstappen wordt wereldkampioen volgens F1 2021

Games Jelle van Es 11 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat dit weekend de afsluitende race is in de Formule 1. Max Verstappen en Lewis Hamilton strijden om het wereldkampioenschap. Uitgever Electronic Arts doet nu een interessante voorspelling door middel van de game F1 2021.

Want volgens hen is het Max Verstappen die wereldkampioen wordt. De game F1 2021 voorspeelt dat het een spannende race wordt, maar dat de Nederlander uiteindelijk aan het langste eind trekt.

Max Verstappen wereldkampioen in F1 2021

Volgens de game F1 2021 pakt Max Verstappen de pole position. Vanaf daar zou hij volgens de game een stabiele voorsprong op. Hamilton probeert er alles aan te doen om terug te komen in de strijd, maar uiteindelijk loopt de Nederlander alleen maar uit en ziet de Brit zijn achtste wereldtitel uit zijn handen glippen. Als doekje voor het bloeden weet Mercedes nog wel het constructeurskampioenschap te pakken. Dat komt voornamelijk door Bottas, die een degelijke race rijdt.

Het podium weet Bottas in zijn laatste race voor Mercedes niet te pakken. Die is namelijk voor Sergio Perez, die naast Max Verstappen het feestje op het podium komt vieren. Bottas pakt de vierde plek, waarmee Mercedes dus het kampioenschap pakt. In de strijd van het constructeurskampioenschap weet Ferrari definitief de derde plek te pakken. Ook is het mooi om te zien dat volgens de simulatie in F1 2021 er ook nog aandacht is voor Kimi Räikkönen. De ‘spraakzame’ Fin weet zijn laatste race ooit te besluiten met punten. Of eigenlijk een punt, want hij wordt in de simulatie tiende.

Korreltje zout

Uiteraard moet je deze F1 2021 met een korrel zout nemen. De game blijkt er vaak compleet naast te zitten. En tijdens de races die ik gespeeld heb, zie ik soms rare uitslagen, zoals een Max Verstappen die zonder technische problemen in een race niet verder komt dan een achtste plek. Hoe de simulatie in de game is gedaan, lees je hier.

F1 2021: PlayStation 5-versie brengt interessante verbeteringen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen