Me Time op Netflix behaalt een discutabel record

Pop-Culture Dennis Mons 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix draait op volle toeren en brengt de ene na de andere blockbuster en serie uit. Maar de film Me Time bewijst wel dat niet alles even zo goed ontvangen wordt. Dennis Mons weet dondersgoed waarom niet.

An sich zou je denken dat Netflix alle ingrediënten in handen heeft. In Me Time spelen Kevin Hart en Mark Wahlberg bijvoorbeeld de hoofdrollen. Twee grappige en doorgewinterde acteurs, en toch werd Me Time een zootje.

Wat zat Netflix te denken?

Me Time gaat over huisvader Sony Fisher (Hart) die beste vrienden is met rauwdouwer Huck (Wahlberg). De twee zijn al sinds kinds af aan maatjes en beloven altijd de verjaardag van Huck te vieren. Fisher vindt dat gefeest wel welletjes, maar laat Huck hem over te halen nog één keer mee te feesten.

Netflix Me Time
Wat er toen gebeurde, zal je verbazen (niet dus). (Afbeelding: Netflix)

Je raadt het wel: al het voorspelbare gaat gebeuren, en dat ook nog eens in combinatie met slechte CGI en poep- en plaslolletjes. Daar is op zich niets mis mee, maar wel in Me Time. De grappen zijn flauw, het script is voorspelbaar en de acteurs schitteren net zo fel als een witte dwerg-ster (da’s niet heel fel, die zijn dood).

Grote acteurs gaan kopje onder op Netflix

Me Time is zo belabberd (en we dagen je uit je tijd te verdoen op Netflix) dat het een legendarisch lage score pakte van 7 procent door critici en 30 procent van het publiek op Rottentomatoes. Waarom is dit relevant?: Het is zelden tot nooit dat beide partijen tot eenzelfde conclusie komen. Sommige films worden opgehemeld door critici en met de nek aangekeken door het publiek, en vice versa.

Netflix Me Time
Gouden duo in een bar slechte film. (Afbeelding: Netflix)

Met andere woorden: Me Time is een van de slechtste films op Netflix ooit, én, als klap op de vuurpijl, de slechtste films van de twee acteurs.

En toch kijken

Dit is het meest frappante: is er sprake van zelfkastijding door Netflix-gebruikers? De film is op dit moment de meest bekeken Netflix-productie ter wereld. Ook ik heb op Play gedrukt, maar had het liever dóór de plee gedrukt. Maar goed, als je er eenmaal aan begint, moet je het ook afkijken in de hoop dat er iets verrassend gebeurt… Da’s niet het geval. Tot zover een beknopte, stiekeme recensie.

Met andere woorden, je kan bijvoorbeeld beter deze serie op Netflix proberen die zelfs Squid Game het onderspit laat delven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen